Groene Connecties werkt aan een circulaire Waarderpolder

Groene Connecties helpt jou als ondernemer met energie besparen, duurzame energie opwekken en grondstoffen hergebruiken. Circulair en duurzaam ondernemen levert jouw bedrijf behoud van waarde van kostbare materialen en nieuwe verdienmodellen. Ontdek welke mogelijkheden Parkmanagement biedt voor bedrijven in de Waarderpolder.

Zon op bedrijfsdaken in de Waarderpolder

Groene Connecties helpt jou bij het omschakelen naar groene energie door zonnepanelen aantrekkelijk te maken voor bedrijfsdaken. Door gebruik te maken van zonne-energie heb je lagere exploitatiekosten en een duurzamer bedrijf!

Wij regelen het voor je!

Parkmanagement Waarderpolder begeleidt samen met de gemeente Haarlem en adviesbureau Econnetic het collectieve zonnestroomproject Zon op bedrijfsdaken. Voor 23 deelnemende bedrijven in de Waarderpolder is een SDE+ subsidie aangevraagd bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Deze subsidies zijn intussen gegund. In het najaar starten we met de voorbereidingen voor aanschaf en installatie van de zonnepanelen, onder meer het opstellen van business cases en uitvoeren van dakconstructie onderzoeken.

Kracht van samen doen

Het voordeel voor deelnemende bedrijven is dat zonne-energiesystemen op verschillende daken worden gebundeld tot een grootschalig project. Dit bespaart inkoopkosten voor het deelnemende bedrijf.

Inschrijven tweede ronde

Op dit moment starten we met de voorbereidingen voor het tweede Zon op bedrijfsdaken project. Je kunt je hiervoor aanmelden via de rode button. Meedoen kan wanneer je pand een dakoppervlakte van minimaal 500 m2 en een grootverbruikersaansluiting (> 3x 80A) heeft. Zelf investeren mag, maar hoeft niet.

Ja, ik wil me aanmelden voor zonnepanelen

De mogelijkheden op een rij

Heb je een bedrijfspand met een flink dak en wil je weten welke mogelijkheden er in Haarlem zijn voor het plaatsen van zonnepanelen en deelname in collectieve projecten voor zonne-energie? Bekijk dan hier het keuzeschema.

Voor advies op maat over het plaatsen van zonnepanelen op je bedrijfsdak kun je ook contact opnemen met groeneconnecties@waarderpolder.nl

Informatieplicht energiebesparing

Vanaf 1 januari 2019 zijn bedrijven verplicht aan de overheid melden welke energiebesparende maatregelen zij hebben genomen – en welke niet. Bij een jaarlijks energieverbruik van minimaal 50.000 kWh (elektriciteit) en/of 25.000 m3 (gas), moet je energiebesparende maatregelen ook daadwerkelijk uitvoeren, als die binnen vijf jaar zijn terug te verdienen.

Bespaar energie met jouw bedrijf

Wil je inzicht in de mogelijkheden om energie te besparen? Laat dan een energiescan uitvoeren via Parkmanagement. We onderzoeken de mogelijkheden voor besparingen aan het dak, de vloer, de gevel, de beglazing, de verlichting, de leidingen en de klimaatinstallaties van je pand. De resultaten worden verwerkt in een rapportage met aanbevelingen waar jij op kunt besparen. IV industrie voert in opdracht van Parkmanagement de energiescan voor je uit.

Groene Envelop

Bedrijven die een energiescan willen laten uitvoeren kunnen hiervoor van Parkmanagement een groene envelop van €500,- ontvangen. Als blijkt dat jouw bedrijf jaarlijks méér dan €1.000,- kan besparen op de energiekosten, dan betaal je de waarde van de groene envelop terug aan Parkmanagement.

Vul het aanvraagformulier in als je gebruik wilt maken van de groene envelop om een energiescan te laten uitvoeren.

Ja, ik wil een energiescan aanvragen

Bespaar op de werking van je klimaatinstallaties

Met de datalogger krijg je inzicht in de werking van je klimaatinstallatie. Verwarmt deze ruimtes waar geen medewerkers zijn? Gaat hij weer op tijd uit of pas twee uur na sluitingstijd? Laat ons de datalogger plaatsen en ontvang gratis een rapport met verbetervoorstellen.

Datalogger geeft inzicht

De datalogger meet door middel van sensoren de temperaturen van onder andere de CV-leiding, de koelinstallatie en de temperatuur van de lucht uit de luchtbehandelingsinstallatie.

Uit de gegevens blijkt bijvoorbeeld wanneer de stookinstallatie in werking treedt, of de overwerkschakelaar correct werkt en of deze energie-efficiënt samenwerkt met het ventilatiesysteem. De gegevens van de datalogger laten je direct zien waar je makkelijk energie en geld kunt besparen!

De Omgevingsdienst IJmond plaatst op de afgesproken datum de datalogger voor 10 dagen in je bedrijf. Na afloop ontvang je het rapport met de analyse en aanbevelingen.

Ja, ik wil de datalogger aanvragen

Wil je eerst meer weten, lees dan de factsheet over de datalogger van de Omgevingsdienst IJmond.


Groene Connecties wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Noord-Holland

Altijd op de hoogte met onze e-mailnieuwsbrief