Groene Connecties werkt aan een circulaire Waarderpolder

Groene Connecties helpt jou als ondernemer met energie besparen, duurzame energie opwekken en grondstoffen hergebruiken. Circulair ondernemen levert jouw bedrijf behoud van waarde van kostbare materialen en nieuwe verdienmodellen. Je kunt als bedrijf bijvoorbeeld een energiescan laten uitvoeren waarbij we de kansen voor energiebesparing van je bedrijf in kaart brengen. Ontdek welke mogelijkheden Parkmanagement biedt voor bedrijven in de Waarderpolder.

Zon op bedrijfsdaken in de Waarderpolder

Groene Connecties helpt jou bij het omschakelen naar groene energie door zonnepanelen aantrekkelijk te maken voor bedrijfsdaken. Door gebruik te maken van zonne-energie heb je lagere exploitatiekosten en een duurzamer bedrijf!

Wij regelen het voor je!

Gemeente Haarlem, Parkmanagement en adviesbureau ECONNETIC voeren een project uit waarbij zonne-energiesystemen op verschillende daken worden gebundeld tot een grootschalig project. Dat bespaart inkoopkosten, waar jij als ondernemer van profiteert.

Meedoen kan wanneer je pand een dakoppervlakte van minimaal 150 m2 en een grootverbruikersaansluiting (> 3x 80A) heeftt. Zelf investeren mag, maar hoeft niet.

Ja, ik wil me aanmelden voor zonnepanelen

Groot dak maar klein verbruik?

Heb je als bedrijf een kleinverbruikersaansluiting en een groot dak dan kun je zonne-energie opwekken voor andere Haarlemmers. Doe dan net als het bedrijf Prins Staal en neem contact op met Kennemer Energie.

Bespaar energie met jouw bedrijf

Wil je inzicht in de mogelijkheden om energie te besparen? Laat dan een energiescan uitvoeren via Parkmanagement. We onderzoeken de mogelijkheden voor besparingen aan het dak, de vloer, de gevel, de beglazing, de verlichting, de leidingen en de klimaatinstallaties van je pand. IV industrie voert in opdracht voor Parkmanagement de energiescan voor je uit.

Groene Envelop

Bedrijven die een energiescan willen laten uitvoeren kunnen hiervoor van Parkmanagement een groene envelop van €500,- ontvangen.

Als blijkt dat jouw bedrijf jaarlijkse méér dan €1.000,- bespaart op de energiekosten, dan betaal je de waarde van de groene envelop terug aan Parkmanagement.

Vul het aanvraagformulier in als je gebruik wilt maken van de groene envelop om een energiescan te laten uitvoeren.

Bespaar op de werking van je klimaatinstallaties

Met de datalogger krijg je inzicht in de werking van je klimaatinstallatie. Verwarmt deze ruimtes waar geen medewerkers zijn? Gaat hij weer op tijd uit of pas twee uur na sluitingstijd? Laat ons de datalogger plaatsen en ontvang gratis een rapport met verbetervoorstellen.

Datalogger geeft inzicht

De datalogger meet door middel van sensoren de temperaturen van onder andere de CV-leiding, de koelinstallatie en de temperatuur van de lucht uit de luchtbehandelingsinstallatie.

Uit de gegevens blijkt bijvoorbeeld wanneer de stookinstallatie in werking treedt, of de overwerkschakelaar correct werkt en of deze energie-efficiënt samenwerkt met het ventilatiesysteem. De gegevens van de datalogger laten je direct zien waar je makkelijk energie en geld kunt besparen!

Omgevingsdienst IJmond plaatst op de afgesproken datum de datalogger voor 10 dagen in je bedrijf. Na afloop ontvang je het rapport met analyse en aanbevelingen.

Ja, ik wil de datalogger aanvragen

Wil je eerst meer weten, lees dan de factsheet over de datalogger van de Omgevingsdienst IJmond.

Altijd op de hoogte met onze e-mailnieuwsbrief

[text* naam placeholder "naam..."]
[email* e-mail placeholder "e-mailadres..."]