Haarlem Top 100 bijeenkomst

Werkgevers willen Kennemerland schuldenvrij

Minstens 20 procent van de inwoners van de regio Kennemerland-Zuid heeft problematische schulden. Werkgevers uit deze regio komen in actie om daar een einde aan te maken. De aftrap is tijdens de Haarlem Top 100 bijeenkomst van maandag 14 oktober. 

Met dit evenement wordt aandacht gevraagd voor de schuldenproblematiek van particulieren in Kennemerland-Zuid. Vaak zijn het mensen die een mooi leven lijken te hebben, maar die door hun steeds groter wordende schuldenlast verstrikt raken in een  moeras van incassobureaus, loonbeslag en instanties. En de werkgever is vaak de eerste die signalen over financiële problemen opvangt en met de consequenties wordt geconfronteerd.

Initiatiefnemer van deze actie is Helden van De Wil, een landelijke stichting die ondernemers, burgers en overheid met elkaar in contact brengt om op lokaal niveau de schuldenproblematiek op te lossen. Het motto van de Helden van De Wil is: ‘Waar een Wil is, is een Wij’. Vanuit die overtuiging maken ze zich sterk voor concrete oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen en dat doen ze nadrukkelijk samen met het bedrijfsleven.

De stichting Helden van de Wil wil, samen met de top 100 ondernemers uit de regio, aan de slag met deze problema:ek. Naast Jeroen Dijsselbloem en Ron Steenkuijl zal ook onze wethouder van Sociale Zaken Floor Roduner bij deze bijeenkomst aanwezig zijn. Daarom nodigen we ook u uit voor deze bijeenkomst om samen te ontdekken welke oplossingen er zijn voor de schuldenproblema:ek van Haarlemmers en hoe u daaraan kunt bijdragen.

De bijeenkomst vindt plaats op maandag 14 oktober 2019 van 17.00 – 20.00 uur in de Koepelgevangenis van Haarlem (Harmenjansweg 4, 2031 WK Haarlem).

Denkt u, net als wij, dat het belangrijk is om armoede bespreekbaar te maken en om er wat aan te doen? Hoe kunt u helpen/wat kunt u doen om de schuldenproblema:ek in uw omgeving te signaleren, te beperken of te voorkomen?

U bent van harte welkom! Aanmelden op www.t100haarlem.nl

Haarlem Top 100 ─ Maandag 14 oktober 2019 ─ van 17:00 tot 20:00 uur ─ Koepelgevangenis Haarlem

Zie hier de uitnodiging.

 

Details

Locatie: Koepelgevangenis. Oostvest 22, Haarlem
Datum: 14 oktober 2019
Aanvang: 17.00 uur
Geplande eindtijd: 20.00 uur