Duurzame energie

Parkmanagement heeft als doel dat alle bedrijfsdaken op het Business Park worden voorzien van zonnepanelen. Zonne-energie opwekken is noodzakelijk in het streven naar een energieneutraal bedrijventerrein. Ook windenergie draagt daar aan bij. In de loop van 2020 moet er duidelijkheid komen over windenergie in de Waarderpolder.

Zonne-energie

Wil je weten hoeveel zonnepanelen op jouw dak geplaatst kunnen worden, wat de zonnepanelen opleveren, wat de terugverdientijd is en of je gebruik kunt maken van fiscale regelingen? Wij hebben de belangrijkste vragen weergegeven in een stappenplan. Zo weet je of investeren in zonnepanelen voor jouw bedrijf financieel aantrekkelijk is en wat jou aan duurzame stroom oplevert.

Parkmanagement helpt je op weg

Sta je nog helemaal aan het begin van je zonnestroomproject? Parkmanagement kan helpen bij de oriƫntatiefase. Aan de hand van jouw wensen voor zonnestroom adviseren wij objectief welke variant het beste bij jouw bedrijf past, wat je hiervoor moet doen en met welke partijen je contact kan opnemen voor een volgende stap. Ook kunnen wij adviseren wanneer je financiering zoekt voor de zonnestroominstallatie.

Neem contact op met stan@waarderpolder.nl

Windenergie

In de Waarderpolder staan vier windmolens die al enkele jaren niet draaien. De molens zijn technisch afgeschreven en moeten vervangen worden door nieuwe.

De gemeente onderzoekt momenteel wat de mogelijkheden zijn voor windenergie in de Waarderpolder. In dit onderzoek wordt rekening gehouden met eventuele beperkingen als gevolg van nabij gelegen bebouwing, natuur- en erfgoedwaarden.

In de loop van 2020 wordt meer duidelijk over de kansen voor nieuwe windmolens in de Waarderpolder.

Altijd op de hoogte met onze e-mailnieuwsbrief