Zonnepanelen en windenergie

Parkmanagement heeft als doel dat alle bedrijfsdaken op het Business Park worden voorzien van zonnepanelen. Zonne-energie opwekken is noodzakelijk in het streven naar een energieneutraal bedrijventerrein. Ook windenergie draagt daar aan bij. In de loop van 2020 moet er duidelijkheid komen over windenergie in de Waarderpolder.

Dakscan zonnepanelen

Wil je weten hoeveel zonnepanelen op jouw dak geplaatst kunnen worden, wat de zonnepanelen opleveren, wat de terugverdientijd is en of je gebruik kunt maken van fiscale regelingen? De belangrijkste vragen staan in de dakscan. Parkmanagement werkt hiervoor samen met Over Morgen en de provincie Noord-Holland. Door de dakscan weet jij of investeren in zonnepanelen voor jouw bedrijf financieel aantrekkelijk is en wat het jou aan duurzame stroom oplevert.

Parkmanagement helpt je op weg

Sta je nog helemaal aan het begin van je zonnestroomproject? Parkmanagement kan helpen bij de oriƫntatiefase. Aan de hand van jouw wensen voor zonnestroom adviseert Stan Verstraete objectief welke variant het beste bij jouw bedrijf past, wat je hiervoor moet doen en met welke partijen je contact kan opnemen voor een volgende stap. Ook kunnen wij adviseren wanneer je financiering zoekt voor de zonnestroominstallatie.

Vraag vijblijvend advies over zonnedaken

Windenergie

In de Waarderpolder staan vier windmolens die al jaren stilstaan. De molens zijn technisch afgeschreven. De ondernemers willen de windmolens graag vervangen zien door nieuwe windmolens.

De gemeente onderzoekt momenteel wat de mogelijkheden zijn voor windenergie in de Waarderpolder. In dit onderzoek wordt rekening gehouden met eventuele beperkingen als gevolg van nabij gelegen bebouwing, natuur- en erfgoedwaarden.

In de loop van 2020 wordt meer duidelijk over de kansen voor nieuwe windmolens in de Waarderpolder.

Altijd op de hoogte met onze e-mailnieuwsbrief