Skip to main content

Bespaar energie met je bedrijf

Inzicht in energiebesparing

Bedrijven in de Waarderpolder konden zich sinds februari 2021 aanmelden voor een gratis energiescan ter waarde van €375,-. Met behulp van de scan krijg je inzicht in kansen om energie én geld te besparen. De energiescan werd mede mogelijk gemaakt door de gemeente Haarlem en de Omgevingsdienst IJmond.

104 ondernemers uit de Waarderpolder zijn bezocht met als belangrijkste doel het reduceren van CO2 uitstoot. Inmiddels worden deze ondernemers begeleidt in de uitvoering van de besparende maatregelen.

Gratis energiescan

Het bureau Klimaatroute heeft onderzoek gedaan bij de bedrijven naar de kansen voor energie- besparing en duurzame energie-opwek. Na de energiescan kunnen bedrijven zich een jaar laten begeleiden en adviseren, zonder verdere kosten. De begeleiding heeft betrekking op het implementeren van de besparingsmaatregelen, het beoordelen van de offertes of de advisering over duurzame investeringen.

Hoe werkt het?

Een adviseur van adviesbureau Klimaatroute maakt op afspraak een energiescan van het bedrijf. Met de energiescan worden ondernemers gratis op maat geïnformeerd over de potentiële maatregelen voor het verduurzamen van het bedrijfspand. De kansen voor energiebesparing en duurzame energieopwekking worden in een digitaal rapport teruggekoppeld. De ondernemers kunnen daarnaast gebruik maken van een jaar gratis begeleiding in het aanvragen van offertes en de uitvoering van maatregelen.

Op dit moment hebben verschillende deelnemende bedrijven al offerte aanvragen lopen. Met dit project zal naar verwachting een minimale CO2 reductie van 401 ton worden gerealiseerd na 1 jaar begeleiding.

Energiescan aanvragen

Er wordt gekeken of het project in 2022 herhaald kan worden, zodat nog meer bedrijven gebruik kunnen maken van de gratis energiescan en begeleiding in verduurzaming.
Parkmanagement Waarderpolder informeert de ondernemers daarover.

Vragen over verduurzaming van het bedrijfspand kun je ook stellen aan Stan Verstraete (Projectleider Verduurzaming Waarderpolder) via stan@waarderpolder.nl.

Met de opvolging van de energiescans zal naar verwachting een minimale CO2 reductie van 401 ton worden gerealiseerd na 1 jaar begeleiding.

De energiescan wordt mede mogelijk gemaakt door:

Altijd op de hoogte met onze e-mailnieuwsbrief

    Direct
    regelen