Geen onderdeel van een categorie

Samenwerken in Global Smart City netwerken

By 14 november 2017november 15th, 2017No Comments

Vrijdagochtend 10 november vond in het Smart City Center Haarlem de bijeenkomst over het Global Smart City Community Coalition (GSC3) plaats. Het GSC3 platform verbindt op mondiaal niveau kennis over slimme data en duurzame innovaties tussen steden. GSC3 werkt onder meer aan de thema’s mobiliteit, energie, circulaire economie, gezondheid en veiligheid. Doel van de meeting was om te zien of er in Haarlem en Waarderpolder kansen zijn voor Smart City samenwerkingen.

Aanwezig waren belanghebbenden uit het bedrijfsleven, overheid en non-profit organisaties uit Haarlem.

Jan Gerritsen opende de bijeenkomst namens Parkmanagement Waarderpolder. Hij vertelde over de opgaven die we in de Waarderpolder hebben op gebied van duurzaamheid en de samenwerkingen die al bestaan. GSC3 biedt kansen om op bepaalde onderwerpen de aanpak te versnellen.

Bram Reinders vertelde namens GSC3 op welke onderwerpen tussen welke steden reeds wordt samengewerkt. Hij noemde het voorbeeld van Haagse ondernemers die succesvol samenwerken met collega’s uit Japan op het onderwerp cybersecurity.

Na de presentaties vond een plenaire discussie plaats tussen de aanwezigen over de vraag of het netwerk kansen biedt voor Haarlem. De conclusie was dat die kansen er zijn en dat we samen met de mensen van het Smart City Center Haarlem gaan onderzoeken op welk thema Haarlem focus kan aanbrengen. Een goed begin op weg naar Smart Haarlem!

Meer weten over het platform Global Smart City Community Coalition de bijeenkomst of het duurzame netwerk van Waarderpolder Haarlem Business Park: stan@waarderpolder.nl

 

Direct
regelen