Skip to main content
Geen onderdeel van een categorie

Verkeersmaatregelen Dutch Grand Prix

By 25 augustus 2021No Comments

In Zandvoort vindt van 3 t/m 5 september de Formule 1 Dutch Grand Prix plaats. Er worden dan grote bezoekersstromen richting Zandvoort verwacht, voornamelijk in de ochtenden. Ook in de Waarderpolder kan extra (verkeers-)drukte ontstaan. Houd hier rekening mee voor jouw bedrijf.

Verkeersmaatregelen

Om het verkeer en de drukte in goede banen te leiden, worden in de regio diverse verkeersmaatregelen getroffen. Voor de Waarderpolder gelden geen aparte regelingen. Station Haarlem Spaarnwoude is wel aangewezen als een van de OV-opstaplocaties. Het station blijft ook gewoon bereikbaar voor medewerkers en klanten van de bedrijven in de Waarderpolder.

Bezoekers die per trein naar Zandvoort reizen, dienen vooraf aan te geven vanaf welk station zij vertrekken. De organisatie van de Dutch Grand Prix (DGP) monitort de aantallen continu.

Spoorwegovergangen gesloten tijdens F1-weekend

Tijdens en rondom het weekend van de Formule 1-races in Zandvoort rijden er veel extra treinen om de bezoekers te kunnen vervoeren. Voor de veiligheid van passagiers en weggebruikers sluit ProRail de spoorwegovergangen. De spoorwegovergang bij de Wethouder van Essenweg in Halfweg is van donderdagavond 2 september 20.00 uur t/m maandagochtend 6 september 5.00 uur afgesloten. De spoorwegovergang bij de Liedeweg in Haarlemmerliede en de spoorwegovergang voor voetgangers bij de Batterijweg in Halfweg zijn van 2 t/m 5 september geheel afgesloten voor al het verkeer.

Parkeren in de Waarderpolder

Voor de Waarderpolder worden geen aparte maatregelen genomen m.b.t. parkeren. Enkele bedrijven hebben hun eigen terrein beschikbaar gesteld voor parkeren door bezoekers van de DGP. Bezoekers van de DGP krijgen een parkeerplek toegewezen n.a.v. hun gekochte ticket.

Alle openbare ruimte in de Waarderpolder in principe beschikbaar om te parkeren voor iedereen, dus ook voor de bezoekers van de DGP. Auto’s die verkeerd of gevaarlijk geparkeerd worden in de Waarderpolder zullen worden weggesleept.

Melding maken van ongewenste situaties

Wil je melding maken van ongewenste situaties op 3, 4 en 5 september? Dit kan worden doorgegeven aan Parkmanagement via emily@waarderpolder.nl. We vragen je een foto van de situatie mee te sturen bij de melding.

Parkmanagement monitort ook zelf op vrijdag, zaterdag en zondag de situatie in de Waarderpolder. Signalen of meldingen worden gedeeld met de organisatie van de DGP en met de afdeling Handhaving van de gemeente Haarlem. Waar nodig wordt actie ondernomen.

 

Op de website van gemeente Haarlem tref je meer verkeersmaatregelen tijdens het DGP weekend.

Direct
regelen