Skip to main content

Energielandschap Schoteroog

Een energielandschap bestaande uit duizenden zonnepanelen en één of meerdere windmolens. Dat moet komen in de Waarderpolder aan de zijde van Schoteroog. De plek waar vroeger het afval van de Haarlemmers werd gedumpt, wordt straks een plek waar schone energie wordt opgewekt.

Zonneweide

Het is de bedoeling om een paar duizend zonnepanelen te plaatsen op Schoteroog, met name aan de zuid en westzijdes van de heuvels. Het oostelijke deel blijft een belangrijk recreatiegebied. NV Afvalzorg is verantwoordelijk voor het projectmanagement. 
De groene stroom die straks door de zonneweide wordt geproduceerd is gelijk aan de stroomvoorziening voor 4000 tot 6000 huishoudens.
Het is de bedoeling dat de omgevingsvergunning begin 2023 wordt aangevraagd.
Windenergie Waarderpolder Haarlem Business Park

Windmolens

Het plan is om de huidige vier stilstaande windmolens te vervangen door één of meerdere windmolens. Om hoeveel het gaat is nog niet bepaald en dat geldt ook voor de hoogte van de nieuwe windmolens.
De gemeente werkt aan het plan in samenwerking met de eigenaar van de vier huidige stilstaande molens. Het is de bedoeling dat op bewoners en bedrijven ook meeprofiteren van de duurzaam opgewekte energie. Wanneer hierover meer bekend is delen we dit met de bedrijven uit de Waarderpolder. 

Altijd op de hoogte met onze e-mailnieuwsbrief

    Direct
    regelen