Skip to main content

Schoon & heel

Ondernemen doe je het liefst op een schoon, heel en veilig business park. Daarom maakt Parkmanagement concrete afspraken met alle betrokken partijen voor een schoon en goed onderhouden bedrijventerrein. Ervaar je toch overlast of heb je vragen? Meld het bij Parkmanagement Waarderpolder.

Handhaving op het stallen van voertuigen

De druk op de parkeerruimte in de openbare ruimte op het business park neemt toe. Voor het langdurig parkeren van (bedrijfs-)voertuigen op de openbare weg gelden regels. In dit bericht leest u meer over deze regels.

Ervaart u overlast door langdurig parkeren of stallen van bedrijfsvoertuigen op de openbare weg? Neem gerust contact op met Parkmanagement Waarderpolder. Parkmanagement heeft nauw contact met de afdeling Handhaving van gemeente Haarlem.

Veilig begaanbare wegen

Bij een schoon, heel en veilig business park horen o.a. goed begaanbare wegen en werkende straatverlichting. De surveillanten van de collectieve beveiliging controleren daarom bijvoorbeeld regelmatig de straatverlichting in de Waarderpolder. Ook wordt er bij sneeuw en ijsvorming gestrooid op de openbare wegen.

Om de verkeersveiligheid te vergroten, voert Parkmanagement Waarderpolder daarnaast regelmatig een verkeersoverleg met verkeersexperts van de gemeente en politie. Bedrijven kunnen onveilige situaties melden bij Parkmanagement. Deze worden dan tijdens het verkeersoverleg besproken.

Collectieve bewegwijzering

In de Waarderpolder vind je op veel plekken de borden van de collectieve bewegwijzering. Bedrijven kunnen zich inschrijven voor een vermelding op de borden vlakbij het bedrijfspand. Met de vernoeming op de bewegwijzering vergroot je de zichtbaarheid én vindbaarheid van jouw bedrijf.
De kosten om deel te nemen aan de bewegwijzering bedragen €150,00 excl. BTW per jaar. In deze kosten zitten ook de kosten van de voorbereiding, het materiaal, de plaatsing, het beheer/onderhoud en eventueel schadeherstel.

Wil jij jouw bedrijf voor de collectieve bewegwijzering aanmelden? Dat kan via info@waarderpolder.nl of het telefoonnummer 023 525 78 26.

Zwerfvuil en onkruid

De Waarderpolder is zichtbaar netter en schoner doordat afspraken tussen Spaarnelanden en Parkmanagement Waarderpolder steeds beter worden uitgevoerd. Parkmanagement geeft regelmatig hotspots door waar zwerfvuil ligt of waar veel onkruid groeit. Spaarnelanden ruimt dit op of verwijdert het onkruid.
Weet je een plek waar veel zwerfvuil ligt of veel onkruid groeit? Meld dit bij Parkmanagement Waarderpolder.

Maaibeleid

In de Waarderpolder stimuleren we een groen straatbeeld en biodiversiteit. Daarom zijn de bermen in de Waarderpolder ingezaaid met bloemen en kruiden. Gedurende het voorjaar en de zomer staan de bermen op het business park daardoor vol in bloei. Om woekering van het groen te voorkomen, heeft Parkmanagement afspraken gemaakt met Spaarnelanden over het maaien van de bermen.

Meeuwenoverlast

Meeuwen kunnen voor veel overlast zorgen. Vanaf maart gaan ze op zoek naar een plek voor hun nest. Voorkom dat meeuwen een nest op jouw bedrijfsdak maken. Dat kan bijvoorbeeld door draden, vliegers of netten op het dak te plaatsen. Gemeente Haarlem biedt een subsidie van max. €350,- voor de kosten van het plaatsen van vogelnetten. Klik hier voor meer informatie.
In de Waarderpolder hebben verschillende ondernemers daarnaast goede ervaringen met de vogelverjaag-robot Agrilaser.

Altijd op de hoogte met onze e-mailnieuwsbrief

    Direct
    regelen