Skip to main content

Grondstoffen en afval

Afval is steeds vaker grondstof. Ook ondernemers op Waarderpolder Haarlem Business Park ontdekken dat. Parkmanagement Waarderpolder ondersteunt de circulaire economie en het hergebruik van grondstoffen door ondernemers met elkaar te verbinden.

Grondstoffencoach Waarderpolder

Parkmanagement Waarderpolder heeft een grondstoffencoach die bedrijven helpt hun afval te verminderen, de kosten van afval te reduceren en hun afvalstromen circulair te verwerken. Het liefst doen we dat lokaal. De grondstoffencoach adviseert bedrijven ook over het gebruiken van circulaire grondstoffen in hun productieproces.

Voor wie is de grondstoffencoach?

  • Bedrijven op zoek naar herbruikbare grondstoffen/materialen
  • Productiebedrijven met reststromen zoals: verpakkingen, snijresten, afgeschreven meubilair, oude machines en onderdelen, PVC, jute, nylon, kartonnen dozen, vaten, eenweg pallets, polyethyleen, Bigbags, kratten, rubber, hout zaagsel.

Wat biedt de grondstoffencoach?

  • Advies over (lokaal) hergebruik van grondstoffen/materialen
  • Advies over betere afvalscheiding
  • Advies over besparingen op afvalkosten of grondstoffen

Maak een afspraak met grondstoffencoach Jan-Henk Welink via grondstoffencoach@waarderpolder.nl.

Oude ICT-apparatuur?
Global Asset Services haalt het gratis bij je op

Veel bedrijven hebben oude laptops liggen of een verdwaalde printer. Waar lever je oude apparatuur in? En is dat wel veilig, want wie krijgt het in handen?
In samenwerking met Parkmanagement maakt het bedrijf Global Asset Services (GAS) het voor ondernemers in de Waarderpolder mogelijk om deze apparatuur veilig in te leveren. Je apparatuur wordt circulair ingezet, met waarborging van de veiligheid.

GAS, dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een baan geeft, knapt de oude spullen weer als nieuw op. Pas als dat niet lukt, wordt het apparaat volledig in onderdelen met de hand uit elkaar gehaald en gesorteerd.

Het is arbeidsintensief werk, waarvoor veel mensen nodig zijn. Global Asset Services werkt daarvoor onder andere samen met de gemeente Haarlem en het WerkgeversServicepunt (WSP). Hun (toekomstige) medewerkers zijn mensen die weer terug de maatschappij in willen. Global Asset Services geeft ze daarvoor de kans. GAS is een sociaal bedrijf waar medewerkers worden ondersteund en in hun eigen tempo kunnen terugkeren in het arbeidsproces.

Inzamelproces
Alle opgehaalde spullen en grondstoffen worden geverifieerd, geregistreerd en gecertificeerd. Voor de spullen die bedrijven anders zouden weggooien, krijgen ze soms nog geld terug.

Wil jij je oude ICT-apparatuur (e-waste) laten ophalen door Global Asset Services? Vul het formulier in via de button hiernaast.

Altijd op de hoogte met onze e-mailnieuwsbrief

    Direct
    regelen