Skip to main content

Grondstoffen en afval

Afval is steeds vaker grondstof. Ook ondernemers op Waarderpolder Haarlem Business Park ontdekken dat. Parkmanagement Waarderpolder ondersteunt de circulaire economie en het hergebruik van grondstoffen door ondernemers met elkaar te verbinden.

Oude ICT-apparatuur?
Copiatek haalt het gratis bij je op

Veel bedrijven hebben oude laptops liggen of een verdwaalde printer. Waar lever je oude apparatuur in? En is dat wel veilig, want wie krijgt het in handen?
In samenwerking met Parkmanagement maakt het bedrijf Copiatek het voor ondernemers in de Waarderpolder mogelijk om deze apparatuur veilig in te leveren. Je apparatuur wordt circulair ingezet, met waarborging van de veiligheid.

Het bedrijf Copiatek, dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een baan geeft, knapt de oude spullen weer als nieuw op. En alles komt goed terecht: een kwart van de opgeknapte spullen wordt gedoneerd aan o.a. afdelingen van stichting Leergeld Nederland, Jeugdzorgcentra en Voedselbanken. Daarnaast wordt 45 procent verkocht via kringloopketens. Zo’n 20 procent is niet geschikt voor Nederland, maar wordt voor schoolprojecten in Afrika ingezet. Slechts 10 procent is niet meer bruikbaar te maken, en wordt via Weeelabex-richtlijnen duurzaam gerecycled. De grondstoffen blijven daardoor behouden.

Wil jij je oude ICT-apparatuur laten ophalen door Copiatek? Vul het formulier in via onderstaande button.

Naar het formulier

Reststromen

In 2017 heeft de gemeente Haarlem onderzoek gedaan naar de kansen voor reststromen van 100 maakbedrijven in de Waarderpolder. Zijn er reststromen (afval uit het productieproces) van bedrijven op het businesspark die gebruikt kunnen worden als grondstof voor andere bedrijven?

Uit het onderzoek kwamen geen directe matches tussen bedrijven. Wél geeft het rapport een goed beeld en advies voor de circulaire ontwikkeling van de Waarderpolder. Je kunt het rapport hier openen.

Altijd op de hoogte met onze e-mailnieuwsbrief

    Direct
    regelen