Skip to main content

Grondstoffen en afval

Afval is steeds vaker grondstof. Ook ondernemers op Waarderpolder Haarlem Business Park ontdekken dat. Parkmanagement Waarderpolder ondersteunt de circulaire economie en het hergebruik van grondstoffen door ondernemers met elkaar te verbinden.

Grondstoffencoach Waarderpolder

Parkmanagement Waarderpolder heeft een grondstoffencoach die bedrijven helpt hun afval te verminderen, de kosten van afval te reduceren en hun afvalstromen circulair te verwerken. Het liefst doen we dat lokaal. De grondstoffencoach adviseert bedrijven ook over het gebruiken van circulaire grondstoffen in hun productieproces.

Voor wie is de grondstoffencoach?

  • Bedrijven op zoek naar herbruikbare grondstoffen/materialen
  • Productiebedrijven met reststromen zoals: verpakkingen, snijresten, afgeschreven meubilair, oude machines en onderdelen, PVC, jute, nylon, kartonnen dozen, vaten, eenweg pallets, polyethyleen, Bigbags, kratten, rubber, hout zaagsel.

Wat biedt de grondstoffencoach?

  • Advies over (lokaal) hergebruik van grondstoffen/materialen
  • Advies over betere afvalscheiding
  • Advies over besparingen op afvalkosten of grondstoffen

Maak een afspraak met grondstoffencoach Jan-Henk Welink via grondstoffencoach@waarderpolder.nl.

Oude ICT-apparatuur?
Copiatek haalt het gratis bij je op

Veel bedrijven hebben oude laptops liggen of een verdwaalde printer. Waar lever je oude apparatuur in? En is dat wel veilig, want wie krijgt het in handen?
In samenwerking met Parkmanagement maakt het bedrijf Copiatek het voor ondernemers in de Waarderpolder mogelijk om deze apparatuur veilig in te leveren. Je apparatuur wordt circulair ingezet, met waarborging van de veiligheid.

Het bedrijf Copiatek, dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een baan geeft, knapt de oude spullen weer als nieuw op. En alles komt goed terecht: een kwart van de opgeknapte spullen wordt gedoneerd aan o.a. afdelingen van stichting Leergeld Nederland, Jeugdzorgcentra en Voedselbanken. Daarnaast wordt 45 procent verkocht via kringloopketens. Zo’n 20 procent is niet geschikt voor Nederland, maar wordt voor schoolprojecten in Afrika ingezet. Slechts 10 procent is niet meer bruikbaar te maken, en wordt via Weeelabex-richtlijnen duurzaam gerecycled. De grondstoffen blijven daardoor behouden.

Wil jij je oude ICT-apparatuur laten ophalen door Copiatek? Vul het formulier in via de button hiernaast.

Altijd op de hoogte met onze e-mailnieuwsbrief

    Direct
    regelen