Skip to main content

Waarderpolder Reist Duurzaam

Als werkgevers in de Waarderpolder hebben we de mogelijkheid om de files en verkeersdrukte in het gebied terug te dringen. Door onze medewerkers actief te motiveren om vaker te kiezen voor de fiets, OV of combinatie fiets-OV in hun woon-werkverkeer. Zo zorgen we samen voor een duurzamere toekomst, gezondere medewerkers, CO2-reductie en minder files. Parkmanagement Waarderpolder helpt werkgevers kosteloos op weg naar duurzamere mobiliteit. Dit doen we door het aanbieden van een gratis mobiliteitsscan, adviesgesprekken en hulp bij implementatie.

Goed voor

Terugdringen van verkeersdrukte en files

Een toename van fietsers in de Waarderpolder kan de verkeersdrukte en daarmee gepaard gaande files aanzienlijk verminderen. Dit zorgt voor een soepelere doorstroming en betere toegang tot ons businesspark, wat vooral tijdens spitsuren gunstig is.

Goed voor

Gezondheid, welzijn en portemonnee medewerkers

Fietsen is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor onze gezondheid. Werknemers die regelmatig fietsen zijn vaak fitter, productiever en hebben een beter humeur. Dit kan leiden tot minder ziekteverzuim en een verhoogde werktevredenheid.

Goed voor

Het mileu & duurzaamheidsambities

Elke rit met de fiets draagt bij aan een vermindering van CO2-uitstoot en luchtverontreiniging. Door de auto te verruilen voor de fiets, dragen we actief bij aan een groener en duurzamer milieu. Door de auto (deels) te verruilen voor de fiets of OV, dragen we actief bij aan een groener en duurzamer milieu. Bijkomend voordeel is dat we je kunnen helpen bij de registratie Normerende Regeling Werkgebonden Personenmobiliteit en de Corporate Sustainability Reporting Directive.

We helpen

je graag

op weg

Fase 1

Bereid je goed voor

We brengen je huidige mobiliteitsbeleid en het huidige mobiliteitsprofiel in kaart. Hoe reizen je medewerkers nu en hoeveel kost dat? Welke potentie is er om medewerkers op een duurzamere manier te laten reizen. Welke maatregelen passen bij jouw organisatie?

Fase 2

Faciliteer

Je hebt besloten aan de slag te gaan met duurzamere mobiliteit. Faciliteer je medewerkers met een goed en flexibel mobiliteitsbeleid. Zorg dat duurzaam reizen je medewerkers meer oplevert dan het kost.

Fase 3

Motiveer en inspireer

Overweeg fietsstimuleringsprogramma’s of beloningen voor medewerkers die kiezen voor een duurzamer vervoermiddel. Stap ook zelf regelmatig op de fiets en zet collega’s in het zonnetje.

Download de Waarderpolder Reist Duurzaam flyer

We leggen uit hoe we in drie stappen tot duurzamere mobiliteit komen. Klik op de afbeelding om de brochure te downloaden

Wat doen wij?

Wij helpen je graag op weg naar duurzame mobiliteit. Dit doen we door het aanbieden van een gratis mobiliteitsscan en adviesgesprekken in samenwerking met de mobiliteitsexperts van Breikers. Hoeveel CO2, reistijd en kosten kan jouw organisatie besparen? We schrijven samen met jou een plan van aanpak met de maatregelen die bij jouw organisatie passen.

Een mobiliteitsscan klinkt misschien ingewikkeld en als veel werk, maar niets is minder waar. In principe zijn postcodes van alle medewerkers genoeg om een analyse te doen. Hoe meer informatie je verstrekt, hoe waardevoller de scan.

Meld je hier aan voor een gratis kennismakingsgesprek en de mobiliteitsscan of neem rechtstreeks contact op via email Neal@waarderpolder.nl of telefonisch op 06-53103687.

Fiscale en financiële voordelen van de fiets

1 op de 2 medewerkers heeft interesse in een fiets van de zaak. Hoe maak je het financieel zo aantrekkelijk mogelijk voor medewerkers om vaker de fiets te pakken? Inmiddels hebben we in Nederland meerdere opties om medewerkers voordelig een fiets aan te bieden.

Lease fiets

Sinds 2020 heb je als werkgever de mogelijkheid om je medewerkers een leasefiets aan te bieden. De leasefiets gaat buiten de werkkostenregeling om.

Fiets vanuit WKR

De fiets wordt hierbij verstrekt aan de medewerker en die kan vervolgens de fiets (deels) betalen met het brutoloon.

Renteloze lening

Als werkgever kun je er ook voor kiezen om je medewerkers een rentevrije lening aan te bieden om een fiets te financieren.

Onbelaste kilometervergoeding benutten

Zet de onbelaste kilometervergoeding van 0,23 euro per kilometer in voor het aanschaffen van een fiets. Binnen een jaar zijn de meeste fietsen ‘terugverdiend’.

Met alleen het aanbieden van een aantrekkelijke fietsregeling ben je er nog niet. Hoe houd je medewerkers op de fiets? Bied bijvoorbeeld een reiskostenvergoeding voor fietsen aan of beloon fietskilometers met punten die in te wisselen zijn voor producten of kortingen.

Alle informatie, regelingen, inspiratie, stappenplannen en white papers op een rij

Er is ontzettend veel informatie te vinden over duurzame mobiliteit, daarom verwijzen we je door naar de kennisbank van Breikers. Zij hebben alle belangrijke informatie voor je verzameld.

Bekijk informatie

Waarderpolder Reist Duurzaam

Samen op weg naar duurzamere mobiliteit

Altijd op de hoogte met onze e-mailnieuwsbrief

    Direct
    regelen