Skip to main content

Stagebureau Waarderpolder verbindt onderwijs en bedrijfsleven

Bedrijven zitten te springen om jonge medewerkers en jongeren zoeken fijn werk. Maar het is moeilijk om elkaar te vinden. Stagebureau Waarderpolder legt de verbinding tussen de bedrijven en de begeleiders van jongeren met een praktische opleiding. Leerlingen uit het praktijkonderwijs, vso en mbo, niveau 1 en 2 zijn de verborgen talenten van Haarlem. Bemiddeling van het stagebureau is gratis.

Bedrijven

In de Waarderpolder zijn ruim 1100 prachtige bedrijven gevestigd, die zitten te springen om jonge, leergierige en gemotiveerde medewerkers.

 • Hun vraag is: Waar vind ik medewerkers?
Stagebureau Waarderpolder heeft een groot netwerk onder praktische opleidingen en kent de begeleiders van de jongeren.

 • Wij brengen bedrijven in contact met de begeleiders (en jongeren) die bij jouw bedrijf passen.

.

Leerlingen

Op praktijkscholen, het vso en het mbo niveau 1 en 2, zitten leerlingen die graag willen werken, maar niet weten welke bedrijven en beroepen er allemaal zijn.

 • Hun vraag is: Wat is passend werk voor mij?
Stagebureau Waarderpolder legt het contact tussen bedrijven en de begeleiders van praktisch opgeleide jongeren.

 • We laten zien welke beroepen en bedrijven er allemaal zijn!

Begeleiders

Begeleiders in het praktisch onderwijs, weten waar ‘hun’ jongeren goed in zijn. Zij zoeken bedrijven waar de jongeren zich verder kunnen ontwikkelen.

 • Hun vraag is: Waar vind ik stage- en werkervaringsplekken?
Stagebureau Waarderpolder kent vele ondernemers en (maak)bedrijven op het bedrijventerrein. Zij hebben interesse in gemotiveerde jongeren.

 • Wij brengen begeleiders in contact met de juiste bedrijven !

Maak kennis met praktisch opgeleide jongeren

en hun begeleiders:

 • jongeren van opleidingen uit het praktijkonderwijs, vso
  en mbo, niveau 1 en 2
 • jongeren die door omstandigheden vroegtijdig zijn gestopt met hun opleiding
 • jongeren zonder startkwalificatie
 • jonge statushouders

Al werkend verder leren

De hele dag met hun neus in de boeken zitten, is niets voor deze jongeren. Ze zijn leergierig en gemotiveerd. Soms hebben ze iets meer begeleiding nodig, maar door training on the job ontwikkelen zij zich op de werkvloer tot waardevolle werknemers. Veel stagiairs blijven na de stage bij het bedrijf werken.

Maak kennis met bedrijven en beroepen

In de Waarderpolder kom je in aanraking met beroepen waarvan je niet wist dat ze bestaan. Je kan verrassende beroepen tegenkomen, zoals werken met robots om veertjes te maken voor in auto’s of zelfs de ruimtevaart. Als je eenmaal weet welke beroepen en en bedrijven er allemaal zijn, kun je veel makkelijker passende stageplekken of banen vinden.

Het stagebureau kent de bedrijven en de mensen die er werken en kan je in contact brengen. Voor stage- en jongerenbegeleiders is het stagebureau ook een plek om casussen te bespreken, en mee te denken over de invulling van loopbaanoriëntatie.

Kom het ontdekken in de Waarderpolder!

Dit kun je doen als bedrijf

Samen met Stagebureau Waarderpolder kun je jongeren en begeleiders kennis laten maken met de beroepen in jouw bedrijf. Bijvoorbeeld door de deur open te zetten voor jongeren. Laat ze zien wat er allemaal gebeurt op de werkvloer tijdens een rondleiding in jouw bedrijf. Of stel stageplekken open voor de praktisch ingestelde doelgroep van het stagebureau.

 

 

Stagebureau organiseert onder meer:

 • Bedrijfsbezoeken
 • Gastcolleges
 • Snuffelstages
 • Activiteiten bij ondernemers en op scholen

 

Financiële regelingen voor werkgevers

Stagebureau Waarderpolder geeft voorlichting en je krijgt antwoord op praktische vragen. Wist je bijvoorbeeld dat er financiële regelingen zijn voor het aannemen van jongeren? En dat je als bedrijf niet altijd een erkend stagebedrijf hoeft te zijn om een stagiair aan te nemen?

De vakmensen van de toekomst? Dat zijn de doeners en de aanpakkers van nu.
Dennis Petrus, ASN Autoschade Vermaire Haarlem:

“Is er een match? Is iemand leergierig? Dat wil je weten.Want je kunt mensen alles leren, maar je kunt ze niet veranderen. Inzet en enthousiasme zijn het allerbelangrijkste. We hebben veel zij-instromers, uit alle hoeken van de wereld. Mensen met een migratie-achtergrond of een afstand tot de arbeidsmarkt. En ook stagiaires uit het praktijkonderwijs. De school speelt daar een belangrijke rol. Zij moeten die jongens en meisjes voorbereiden op de echte wereld. Een week is te kort om te zien of het klikt, daarom starten we altijd met een periode van drie maanden.  Niemand heeft echt ervaring, we leiden ze helemaal vanaf nul op. Ja, dat is een investering, daar steek je veel tijd en energie in. Maar als het goed uitpakt, geeft dat zoveel voldoening. Je helpt mensen op weg, dat geeft een goed gevoel. En je hebt er top-krachten aan, dat is natuurlijk goud waard.”

Marco Post, Maxibel bv:

 “Het zijn de juweeltjes in de markt: de jongens en meisjes die misschien niet zo goed kunnen leren, maar alles met hun handen kunnen. Het is top dat het Stagebureau zich op die groep gaat richten. HBO’ers hebben geen hulp nodig bij het vinden van een stageplek, zij wel. En wij geven ze graag een kans. Zo’n joch van een jaar of 16, die niet weet wat hij kan of wat hij wil met zijn leven, die eigenlijk niets wil. Die zie je binnenkomen en die zie je groeien. Omdat ze worden opgenomen in het team en voor het eerst in hun leven een vak leren. Binnen een paar weken zijn ze ‘om’. Dat is het mooiste dat er is, dan doe je als werkgever iets goeds.”

Onze partners staan net als wij voor het verbinden van Haarlemse ondernemers aan jong talent.

Ben je benieuwd of Stagebureau jou kan helpen met het invullen van stageplekken?
Of heb je andere vragen?

Stuur je e-mail aan Stagebureau@Waarderpolder.nl of bel met Sandra van Zijl 06 2502 5831 of Frank Rood 06 5136 1596.

Nieuws van en over Stagebureau Waarderpolder lees je in het WP Journaal.
Ontvang je deze nieuwsbrief nog niet? Meld je nu aan: