Stagebureau Waarderpolder presenteert: de verborgen talenten van Haarlem

Bouwers, sjouwers, sleutelaars en handige handjes: we zitten er allemaal om te springen. Stagebureau Waarderpolder helpt je om verbinding te leggen met een interessante doelgroep. Het is een doelgroep die nog niet zo duidelijk in beeld is: studenten uit het lagere en middelbare praktijkonderwijs.

Stagebureau: platform voor verbinding.

De professionals in het onderwijs, de ondernemers en natuurlijk de studenten zelf: op ons platform vinden jullie elkaar.

Als student kun je:

  • Snel zien waar je aan de slag kunt
  • Je netwerk opbouwen
  • Een vak leren in de prakijk

Als ondernemer kun je:

  • Kennismaken met opleiders in Haarlem
  • Jonge mensen een kans geven
  • Medewerkers helemaal zelf opleiden

Als onderwijsprofessional kun je:

  • Snel in contact komen met bedrijven
  • Samen vorm geven aan stages
  • Jongeren op weg helpen naar echt werk

Omdenken biedt kansen

In onze kenniseconomie zoeken we vooral naar hoger opgeleiden. Daarmee laten we grote kansen liggen. Wij geloven dat juist mensen met een lagere opleiding de oplossing kunnen zijn voor ons groeiende personeelstekort. Met ons netwerk van bedrijven kunnen we deze studenten de mogelijkheid bieden om zichzelf verder te ontwikkelen. En als bedrijf kun je op een laagdrempelige, duurzame en voordelige manier kennismaken met deze grote groep jonge en gemotiveerde talenten.

De vakmensen van de toekomst? Dat zijn de doeners en de aanpakkers van nu. Ze zitten op het praktijkonderwijs of op het MBO. En ze gaan graag aan de slag in jouw bedrijf!
Dennis Petrus, ASN Autoschade Vermaire Haarlem:

“Is er een match? Is iemand leergierig? Dat wil je weten.Want je kunt mensen alles leren, maar je kunt ze niet veranderen. Inzet en enthousiasme zijn het allerbelangrijkste. We hebben veel zij-instromers, uit alle hoeken van de wereld. Mensen met een migratie-achtergrond of een afstand tot de arbeidsmarkt. En ook stagiaires uit het praktijkonderwijs. De school speelt daar een belangrijke rol. Zij moeten die jongens en meisjes voorbereiden op de echte wereld. Een week is te kort om te zien of het klikt, daarom starten we altijd met een periode van drie maanden.  Niemand heeft echt ervaring, we leiden ze helemaal vanaf nul op. Ja, dat is een investering, daar steek je veel tijd en energie in. Maar als het goed uitpakt, geeft dat zoveel voldoening. Je helpt mensen op weg, dat geeft een goed gevoel. En je hebt er top-krachten aan, dat is natuurlijk goud waard.”

Marco Post, Maxibel bv:

 “Het zijn de juweeltjes in de markt: de jongens en meisjes die misschien niet zo goed kunnen leren, maar alles met hun handen kunnen. Het is top dat het Stagebureau zich op die groep gaat richten. HBO’ers hebben geen hulp nodig bij het vinden van een stageplek, zij wel. En wij geven ze graag een kans. Zo’n joch van een jaar of 16, die niet weet wat hij kan of wat hij wil met zijn leven, die eigenlijk niets wil. Die zie je binnenkomen en die zie je groeien. Omdat ze worden opgenomen in het team en voor het eerst in hun leven een vak leren. Binnen een paar weken zijn ze ‘om’. Dat is het mooiste dat er is, dan doe je als werkgever iets goeds.”

Kathelijn Rombaut, 3d Makers Zone:

Als jongeren niet in aanraking komen met techniek gaan ze er niet voor kiezen. Zo simpel is het. Daarom is het zo belangrijk dat we als bedrijven onze deuren openzetten.En dat we samen optrekken met scholen. Ik geloof in cross-over onderwijs. Wij hebben hier stagiair(e)s van alle niveaus en disciplines in huis, MBO zowel als HBO. Ze leren van elkaar, dat is heel waardevol. Wij bieden ze ook geen kant-en-klare oplossingen, daar leren ze niets van. Het leuke van stagelopen is dat leerlingen hun zelf-oplossend vermogen ontdekken. Op school mogen ze geen fouten maken, hier krijgen ze juist de ruimte om te falen. Wij testen hier producten en ontwerpen voor klanten, fouten maken hoort daarbij. Om verder te komen, moet je dingen durven uitproberen. Ook daarom is het aantrekkelijk om jonge mensen met een frisse blik in je bedrijf te hebben. Het maakt je flexibel en wendbaar. Een leven lang leren, daar gaan we allemaal naar toe. Je moet ergens beginnen en wie weet waar het eindigt. Dat startpunt kan die stage zijn. Als ze het gevoel krijgen: hé, dit is leuk, dan kun je zomaar de allerbeste in huis hebben.

Breng je bedrijf onder de aandacht van professionals in het onderwijs.

Onze partners staan net als wij voor het verbinden van Haarlemse ondernemers aan jong talent.

Meer weten of aanmelden?

Wij helpen je graag! Bel met Sandra van Zijl.

Contact met Sandra (projectleider Stagebureau Waarderpolder)
M.  06 25025831
T.  Stuur e-mail

Nieuws van en over Stagebureau Waarderpolder lees je in het WP Journaal.
Ontvang je deze nieuwsbrief nog niet? Meld je nu aan: