Geen onderdeel van een categorie

Onderzoek naar mogelijkheden City Hub Haarlem

By 6 juli 2018 No Comments

Haarlem is een historische binnenstad met een aantrekkelijk woon- en winkelklimaat. Dat moet behouden blijven. De luchtkwaliteit in Haarlem kan beter. Nu rijden er nog grote dieselwagens de stad in. Dat is vaak vervuilend en inefficiënt. Minder vervoersbewegingen door vracht te bundelen en meer schone voertuigen die de stad beleveren dragen bij aan dat aantrekkelijke woon- en winkelklimaat.

Vervoerders en verladers zoeken naar oplossingen voor de dure laatste meters. Er ontstaan meerdere uit ondernemers geboren stadsdistributiecentra (hubs) waarvan uit met de fiets of klein elektrisch vervoer de stad in kan worden gereden. Bedrijven kunnen kiezen hun goederen op een hub locatie af te laten leveren, daar op te slaan en zelf de goederen op te halen of het vervoer over te dragen aan vervoerders (derden) die efficiënt, liefst met een klein, schoon vervoer leveren. 2Dok en CityHub hebben de afgelopen jaren ervaring opgedaan in Roermond en hebben deze maand een hub in Utrecht geopend. In Noord-Holland richten zij nu hun pijlen op Haarlem en Amsterdam.

De gemeente Haarlem heeft in 2015 de Green Deal Zero Emissie Stads Logistiek (ZES) ondertekend. Green Deal ZES heeft als doelstelling in 2025 een emissie uitstoot neutrale binnenstad te realiseren. Vele initiatieven worden onderzocht en mee geëxperimenteerd in de zogenaamde ‘Living Labs’. Een daarvan is een city hub in de Waarderpolder. Momenteel wordt met logistieke ondernemers dit initiatief nader onderzocht en er wordt gekeken naar de best passende locatie in Haarlem.

Zodra in Haarlem een geschikte locatie gevonden is zal daar een bijeenkomst worden georganiseerd voor ondernemers en andere geïnteresseerden. Wil je meedoen als partner, klant of investeerder? Neem dan contact op via info@cityhub.nl

 

Bron: Gemeente Haarlem

Direct
regelen