Skip to main content
Geen onderdeel van een categorie

Grote controleactie Tappersweg

By 30 november 2022No Comments

Afgelopen woensdag was er een grote controleactie van de gemeente bij bedrijfspanden aan de Tappersweg. De controle was gericht op onrechtmatige bewoning en ondermijning. De actie werd uitgevoerd door tientallen agenten, ambtenaren, deurwaarders, drugshonden en een rondvliegende drone.

Bij 47 panden waarover tips waren binnengekomen of zorgen over bestonden, werd aangeklopt. Als er niet werd opengedaan, werd het slot uitgeboord. Naast 15 onrechtmatig bewoonde panden, werden illegaal vuurwerk en een partij illegale sigaretten aangetroffen.

Parkmanagement is blij met deze actie voor een weerbare Waarderpolder. Regelmatig krijgt parkmanagement meldingen van ondernemers over onwenselijke situaties in de omgeving van de Tappersweg. Ook van bedrijven in dat gebied horen we positieve berichten over de actie.

Ondernemen
Om goed en veilig te kunnen blijven ondernemen is het belangrijk dat illegale activiteiten worden aangepakt en ondermijning wordt voorkomen. Onrechtmatige bewoning hindert ondernemers. Het komt voor dat mensen die in een bedrijfspand wonen en bij naastgelegen ondernemers klagen over geluid, stank of verkeer. Bovendien zorgt onrechtmatige bewoning van bedrijfspanden voor problemen met de verzekering van bedrijfspanden en voor gevaarlijke situaties in geval van brand.

Dit was de derde integrale controleactie in korte tijd van gemeente, politie en justitie op het bedrijventerrein. Eerder werden panden aan de Palletweg en de Jan van Krimpenweg gecontroleerd.

Ondernemers kunnen signalen in vertrouwen blijven melden bij Parkmanagement Waarderpolder via kees@waarderpolder.nl.

Direct
regelen