Geen onderdeel van een categorie

Academisch onderwijs in breed programma in Koepelgevangenis

By 11 juni 2019No Comments

Stichting Panopticon, SRH Higher Education (SRH) uit het Duitse Heidelberg en de Nederlandse Global School for Entrepreneurship (GSE) hebben op maandag 3 juni een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met de gemeente Haarlem en studentenhuisvester DUWO. Een belangrijke mijlpaal voor de toekomst van de koepelgevangenis.

DUWO werkt samen met woningcorporatie Elan Wonen aan een invulling van de huisvesting op het koepelterrein. DUWO draagt zorg voor 250 studenteneenheden, Elan realiseert 100 compacte sociale huurwoningen. Daarnaast werd ook de samenwerking met Cupola XS, de Filmkoepel, horeca-ondernemer Hans Schl├╝ter, Elan Wonen en bouwer/ontwikkelaar HBB bezegeld. Een belangrijke mijlpaal voor de toekomst van de koepelgevangenis.

De samenwerkingsovereenkomst gaat over het commitment van elk van de partijen om, ieder vanuit zijn eigen verantwoordelijkheid, bij te dragen aan de totstandkoming van academisch onderwijs in Haarlem. Het gaat bijvoorbeeld over de focus van het onderwijs, de academische onderzoeks- en leeromgeving, de connectie met het bedrijfsleven en de bestaande onderwijsinstellingen en uiteraard de studentencampus. Ook staat in de samenwerkingsovereenkomst dat stichting Panopticon het Rijksmonument de Koepel zal herontwikkelen tot een multifunctioneel gebouw met academisch onderwijs als hart. De planning is dat dit gebouw in september 2021 gebruiksklaar is.

Direct
regelen