Geen onderdeel van een categorie

Acht zonnestroomdaken erbij in Waarderpolder

By 3 december 2019 No Comments

Dat zonnepanelen een steeds belangrijkere bron van energieopwekking worden, blijkt ook in de Waarderpolder. Steeds meer bedrijven plaatsen panelen op het dak, ook als resultaat van het project Zon op Bedrijfsdaken Waarderpolder. Zo werden er eerder al twee grote zonnedaken bij het bedrijfsverzamelgebouw Dé Plek en bij het bedrijf Top Vision opgeleverd. In de komende weken worden nog eens zes zonnestroominstallaties opgeleverd op daken in de Waarderpolder. In totaal gaat het om ongeveer 4.000 panelen. 

De realisatie van de in totaal acht zonnedaken zijn een uitkomst van het project Zon op Bedrijfsdaken dat in 2018 werd geïnitieerd door de gemeente Haarlem en Parkmanagement Waarderpolder. Parkmanagement vroeg de zogenaamde SDE+ subsidie aan voor de bedrijven, deze subsidie is nodig om zonnestroomprojecten rendabel uit te kunnen voeren. 

De deelnemers die de SDE+ subsidie hebben ontvangen, investeren zelf in de zonnestroominstallatie of doen dit via een financieringsconstructie. Acht bedrijven zijn nu volop bezig met de realisatie van hun zonnestroominstallatie. Enkele andere bedrijven zijn nog bezig met de uitwerking en realiseren naar verwachting in het eerste kwartaal van 2020.

De eerste zonnedaken werden geplaatst door Bedrijfsverzamelgebouw Dé Plek en het bedrijf Top Vision. Ook bij Imca BV worden de panelen op dit moment geplaatst. In de komende periode volgen nog zonnedaken bij Hembrug, Van Vessem, Diesel Holland, Bauerfeind en Walki Meuwissen. 

Parkmanagement plaatst de komende periode de zonnedaken op de LinkedIn pagina, met het verhaal van de betreffende ondernemers.

Direct
regelen