Geen onderdeel van een categorie

ASN Vermaire selecteert op persoonlijkheid, niet op papiertjes

By 9 april 2019 No Comments

Stagebureau Connectie gaat in haar nieuwe aanpak Haarlemse bedrijven helpen om de omslag te maken in het denken over ‘verborgen kandidaten’: studenten van lagere opleidingsrichtingen, maar met grote kansen voor het bedrijf. Projectleider van het stagebureau, Maarten Brand: ‘Bedrijven hebben moeite met het vinden van geschikte nieuwe medewerkers. Ook geschikte kandidaten voor de stageplekken zijn moeilijk te vinden. Vaak wordt er niet gedacht aan de praktische werknemer. Terwijl deze juist ook op de lange termijn een mooie kans voor het bedrijf bieden.’

Bij autoschade herstelbedrijf ASN Vermaire aan de A. Hofmanweg werkt een diverse groep medewerkers. Directeur Dennis Petrus kijkt bij het vinden van geschikte medewerkers niet altijd naar papiertjes. “Bij ons kom je binnen op basis van je persoonlijkheid en bereidheid om te leren.” aldus Dennis.

Investeren in je medewerkers
En die aanpak werkt goed. In de werkplaats werken bijvoorbeeld enkele jongens met migratieachtergrond. ASN Vermaire heeft ze intern opgeleid. Dennis: “Het is belangrijk dat je beseft dat je moet investeren voor je kunt oogsten. Bij deze doelgroep met een open verleden is de investering iets groter. Bij ons kom je eerst een proefperiode van drie maanden meedraaien. Die periode geeft ons én de medewerker de tijd om te kijken of het past.” Als die goede klik er is, dan komt de medewerker in dienst bij de autohersteller.

De directeur van ASN Vermaire ziet dat je moet investeren in je medewerkers. Naast het bieden van leerplekken geeft hij bij ASN graag rondleidingen aan scholen en groepen leerlingen die graag meer over het vak willen leren. Met de rondleidingen hoopt hij het vak van autohersteller goed in beeld te houden. “Er zijn wat belangrijke medewerkers die over enkele jaren met pensioen gaan. Nieuwe aanwas is belangrijk, en daar moet je vroeg mee beginnen.”

Meer weten over Stagebureau Connectie nieuwe stijl? Neem contact op via stagebureau@waarderpolder.nl

Direct
regelen