Skip to main content
BedrijfsbezoekGemeente HaarlemParkmanagementSamenwerken

Bedrijfsbezoek Jan de Wit Group

By 27 november 2017november 28th, 2017No Comments

Afgelopen vrijdag was het weer tijd voor een bedrijfsbezoek, deze keer bij de Jan de Wit Group. Het was extra bijzonder omdat dit het laatste bedrijfsbezoek van Joyce Langenacker als wethouder van de gemeente Haarlem was. Eigenaar Walter de Wit heette alle bezoekers van harte welkom.

Personenvoer specialist

Jan de Wit Group bestaat al sinds 1923 en is een waar begrip in zowel Haarlem als de rest van Nederland. Het bedrijf heeft inmiddels een vloot van 100 touringcars en 85 minibussen & sedans. Ze bundelt haar ondernemingen in de vorm van een onafhankelijke, betrouwbare, flexibele, kwalitatief hoogwaardige allround personenvervoer specialist en bedient alle segmenten van het nationaal en internationaal personenvervoer.

Goed contact onderwijs, toch weinig jong personeel

Hoewel het bedrijf een goede relatie met het onderwijs heeft en dus ook 1-5 stageplekken kan aanbieden, blijkt het moeilijk om jong, goed opgeleid technisch personeel te vinden. In het gehele bedrijf is ondanks het actieve werven een vergrijzing te zien. De gemeente Haarlem kan helpen door statushouders met de juiste opleidingen voor te stellen aan Jan de Wit.

Knooppunten in de Waarderpolder

Jan de Wit Group ziet ruimte voor verbetering in het wegennetwerk in de Waarderpolder. Betere kruispunten voor minder omrijden zouden een plezierige oplossing zijn voor de bereikbaarheid van bedrijven. Het bedrijf heeft in het verleden nooit meldingen van knelpunten gedaan, maar heeft na het bedrijfsbezoek afgesproken zich meer te uiten, zowel richting Parkmanagement Waarderpolder als IKH. Zo kunnen problemen opgelost worden en kan IKH lobbyen voor probleemoplossingen bij de gemeente Haarlem.

Toekomst Jan de Wit

Het bedrijf is veel bezig met toekomstige vervoersvormen en verduurzamen. Walter geeft aan dat verduurzaming hoog op de lijst staat, maar wel lastig is. “Je merkt dat opdrachtgevers er niet extra voor willen betalen. Dat maakt het natuurlijk wel lastig, want de financiën moeten ergens vandaan komen. Goede onderdelen voor elektrisch rijden zijn soms wel twee keer zo duur terwijl ze niet lang genoeg meegaan of binnen een jaar alweer overtroffen worden door betere technologie. We blijven zoeken naar goede alternatieven, zodat we bijvoorbeeld klimaatneutraal kunnen rijden met conventionele motoren.” Parkmanagement Waarderpolder kan mogelijk een rol spelen bij verduurzamen van het pand door de collectieve inkoop van zonnepanelen.

Meer weten over de Jan de Wit Group? Bezoek de website!   

Direct
regelen