Skip to main content
Geen onderdeel van een categorie

Bedrijfsbezoek wethouder Berkhout

By 28 februari 2023No Comments

Afgelopen vrijdag bezocht wethouder Robbert Berkhout (economie, duurzaamheid, beheer openbare ruimte) het Waarderpolderbedrijf Global Asset Services (GAS). Hij werd daarbij vergezeld door parkmanagement, de IKH en een vertegenwoordiger van de gemeente.

Global Asset is het bedrijf van Marcelino Balorian en Joey Brammer. Global Asset recyclet afgedankte elektronica en IT-middelen op een milieuverantwoorde manier. Computers, servers en ander e-waste bevatten altijd waardevolle metalen. Door deze van elkaar te scheiden, kunnen de metalen hergebruikt worden. Gegevens-dragende media die niet wordt hergebruikt of mag worden doorverkocht, wordt op verantwoorde wijze vernietigd. Dit hele proces is digitaal inzichtelijk gemaakt om misbruik en diefstal van data gegevens te voorkomen.

Het bedrijf startte in 2019 aan de Waarderveldweg, maar de lockdown beperkte het bedrijf in haar groei. Sinds voorjaar 2022 gaat het echter snel bergop. Afgelopen jaar heeft het bedrijf via het WerkgeversServicepunt 2 nieuwe medewerkers aangetrokken. Marcelino is zeer te spreken over de dienstverlening van het WSP.

Bij Global Asset krijgen kandidaten de kans om zich te ontplooien en te ontdekken waar hun talenten het best tot hun recht komen. Op die manier krijgt hij de juiste mensen op de juiste plek. “En in een bedrijf als GAS zijn er diverse taken, van sorteren tot ict, van logistiek tot administratief,” aldus Marcelino.

Ook kwam Arno aan het woord. Arno is nu een vaste medewerker bij GAS. Begonnen als magazijnmedewerker bij MSD viel hij tijdelijk uit. Re-integratie was ingewikkeld. Bij GAS kreeg Arno de tijd en ruimte om te ontdekken welk werk er bij hem paste en in welk tempo. Inmiddels heeft Arno zijn draai gevonden en werkt hij er 4 hele dagen per week.

Tijdens de lunch werd er gesproken over de uitdagingen die er liggen bij het inzetten van (nog meer) mensen uit de bijzondere doelgroepen. Wethouder Berkhout toonde zich onder de indruk van de snelle groei van het bedrijf. Marcelino ziet nog meer kansen om, in samenwerking met andere bedrijven, meer e-waste van de verbrandingsovens te redden en zo een nog grotere bijdrage te leveren aan de circulaire economie. Hij presenteerde daarvoor een plan waar parkmanagement en gemeente graag mee aan de slag gaan.

Vind jij het ook leuk om de wethouder eens te ontvangen en van gedachten te wisselen over ondernemen in de Waarderpolder?
Laat het ons weten.

Direct
regelen