Skip to main content
Geen onderdeel van een categorie

Terrein naast Schoterbrug krijgt een nieuwe invulling

By 25 mei 2021mei 27th, 2021No Comments

Het braakliggende RIDS terrein aan het Spaarne in Haarlem heeft een nieuwe eigenaar. Op de locatie met een oppervlakte van maar liefst 15.761 m2, was in het verleden een chemische fabriek (RIDS) gevestigd. Onlangs werd het terrein verkocht aan SVE Group. Zij zijn voornemens ervoor te zorgen dat deze plek wordt getransformeerd in een mooie zichtlocatie, zodanig dat een belangrijke entree van Haarlem een icoon rijker wordt. De gesprekken over deze exacte invulling lopen nog met verschillende partijen.

Het perceel, direct na de Schoterbrug in de Waarderpolder, was voorheen in handen van Afvalzorg. Een ervaren speler in de afvalverwerkingsmarkt en beheer en nazorg van verontreinigde terreinen. In overleg met de gemeente heeft Afvalzorg de afgelopen jaren de grond gesaneerd waardoor hoogwaardige herontwikkeling van de locatie mogelijk werd.

De transactie is mede mogelijk gemaakt door Stepforward BV, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de aanpak van verontreinigde locaties. Door te bemiddelen in de aan- en verkoop en een goede afstemming tussen koper en verkoper te bewerkstelligen, krijgt deze locatie in de toekomst weer een nieuwe invulling.

Direct
regelen