Skip to main content
Geen onderdeel van een categorie

Bijeenkomst Waarde(r) volle daken

By 26 april 2023april 28th, 2023No Comments

Parkmanagement Waarderpolder organiseerde op 25 april de bijeenkomst Waarde(r)volle daken.
Het bedrijf Sunergetic presenteerde over de aanpak van het haalbaarheidsonderzoek zonnestroominstallatie dat zij samen met Parkmanagement aanbieden aan bedrijven. Dit kosteloze onderzoek geeft het bedrijf onder andere informatie over het ontwerp van de installatie op het dak, verwachte opbrengst en verwachte terugverdientijd.

Het afgelopen jaar hebben 53 bedrijven op de Waarderpolder hier gebruik van gemaakt en tot op heden zijn op 15 bedrijfsdaken zonnepanelen geïnstalleerd. Meer informatie vind je op: Waarderpolder/Sunergetic.

Het bedrijf Sempergreen presenteerde de voordelen van een groen (bedrijfs)dak. Een groen dak houdt de dakbedekking 2x zo lang goed, zorgt voor een beter binnenklimaat en is goed voor de biodiversiteit. Ook voor bedrijven die last hebben van water bij hevige regenval kan het interessant zijn, omdat het water langer vasthoudt en vertraagd afvoert.

Voor zowel zonne- als groene daken zijn subsidies beschikbaar. De provincie Noord-Holland kan 10% van de offertewaarde van een zonnestroominstallatie subsidiëren. De gemeente Haarlem geeft maximaal € 5000,– subsidie voor de aanleg van een groen dak. Parkmanagement Waarderpolder helpt graag bij het aanvragen van deze subsidies. Heb je vragen? Mail dan naar: stan@waarderpolder.nl.

Direct
regelen