Skip to main content
Geen onderdeel van een categorie

Bouwcenter Filippo komt naar de Waarderpolder

By 15 november 2023No Comments

Bouwcenter Filippo Haarlem, een groothandel in bouwmaterialen, momenteel gevestigd aan de Spaarndamseweg in Haarlem, begint met de bouw van een nieuw pand in de Waarderpolder aan de Ted Vermeulenweg. De grond is bouwrijp gemaakt en de eerste paal gaat begin december 2023 de grond in. Het nieuwbouwproject gaat, na een lange voorbereidingstijd, van start.

Duurzaam
Het pand in de Waarderpolder wordt circulair en energieneutraal gebouwd. Zo komt er een water-terugwininstallatie en een groot aantal zonnepanelen op het dak van de hal die gaan zorgen voor de stroomvoorziening. Op het dak boven de kantoren en de showroom komt een groen sedumdak voor de biodiversiteit. Het pand voldoet aan alle wettelijke duurzaamheidseisen.

Het pand
Het totale perceel is 8400 m2 groot. De bruto vloeroppervlakte van de begane grond is ca. 4200 m2 en met de twee verdiepingen erbij in totaal ca. 6300 m2.

Er is gekozen voor een zogenaamd drive-thru magazijn. Dit stelt klanten in staat om hun bouwmaterialen op een efficiënte en droge manier te laden. Ook komt er een uitgebreide bouwshop. Op de eerste verdieping wordt een bouwmaterialen showroom gerealiseerd en op de tweede etage komen de kantoren, de keukentegels en sanitair-showroom en een fraaie patiotuin.

Filippo Onroerend Goed ontwikkelt dit project en als de bouw volgens planning verloopt, wordt het pand eind 2024 opgeleverd.

N.B.: Naast Filippo zijn er nog andere bedrijven in de Waarderpolder die bouwmaterialen leveren, zoals Gamma en Giebels.

 

Direct
regelen