Geen onderdeel van een categorie

Cirkelstad Haarlem Kennemerland ambitieus van start

By 27 maart 2019 No Comments

Met een interactieve kick-off heeft Cirkelstad Haarlem Kennemerland een start gemaakt om samen met bedrijven, overheid, kennisinstellingen en andere organisaties toe te werken naar een regio zonder afval en zonder uitval.

De kick-off in de 3D Makers Zone in de Waarderpolder werd geopend door mede-oprichter van Cirkelstad, Rutger Büch, en wethouder van Cirkelstad, John Nedersigt. De Haarlemse wethouder Economie en Duurzaamheid, Robbert Berkhout, benadrukte tijdens de kick-off het belang van circulair bouwen en ondernemen in de stad.

Naast de woorden van deze sprekers pitchten enkele partners van Cirkelstad hun circulaire vraagstukken waaraan zij willen samenwerken met andere partners.

Cirkelstad

Liesbet Hanekroot, één van de spinners van Cirkelstad Haarlem Kennemerland: “Cirkelstad maakt werk van steden zonder afval, zonder uitval. De organisatie biedt een zakelijke oplossingsrichting voor partijen die actief zijn in de sectoren van wonen, groen, interieur, beheren en bouwen. Dat doen we onder andere door het organiseren van Communities of Practice, het verbinden van vraag en aanbod en we delen op het landelijke platform tools, resultaten en onderzoek.”

De eerste lokale Cirkelstad ‘matches’ werden al gemaakt. Zo maakt Veldtwerk, gevestigd op het MAAKterrein tafeltennistafels en tafelvoetbalspellen van de vloerplaten die NS levert. De tafeltennistafel werd enthousiast ontvangen in de landelijke media.

Mooie toevoeging aan Haarlems bedrijfsleven

Stan Verstraete, projectleider Groene Connecties bij Parkmanagement Waarderpolder, is blij met de oprichting van Cirkelstad Haarlem Kennemerland. “Voor bedrijven uit deze regio is dit een mooie mogelijkheid om circulaire vraagstukken voor te leggen aan anderen en samen uit te werken. Bedrijven kunnen zich daarnaast ook aansluiten bij Cirkelstad om bij te dragen aan de circulaire economie.”

Voor meer informatie en contact met de Spinners van Cirkelstad Haarlem Kennemerland, kijk op de regiopagina van Cirkelstad Haarlem Kennemerland www.cirkelstad.nl/haarlem.

 

Direct
regelen