Geen onderdeel van een categorie

College stemt in met verkoop kavel aan ABI

By 17 oktober 2019 oktober 24th, 2019 No Comments
Het huidige pand van ABI aan de A. Hofmanweg

De commissie Ontwikkeling heeft woensdagavond 16 oktober ingestemd met de verkoop van een kavel aan de Minckelersweg aan het Haarlemse bedrijf ABI. ABI wil op de uitgegeven kavel van ruim 9.700 m2 een nieuw, groter bedrijfspand realiseren om het bedrijf verder uit te breiden. 

ABI
ABI is al sinds 1959 gevestigd in Haarlem. Het bedrijf heeft zich ontwikkeld tot een belangrijke internationale specialist in aandrijftechniek, motion control en robotics. Op dit moment werken er 75 personen bij het bedrijf. Met de uitbreiding die kan worden gerealiseerd op de kavel aan de Minckelersweg kan het aantal arbeidsplaatsen groeien tot ruim boven de 100.

College B&W blij met keuze voor Haarlem
Ondanks dat er weinig kavels meer beschikbaar zijn in de Waarderpolder, lukte het met inspanningen van de huisvestingscoach van Parkmanagement om een nieuwe plek voor ABI in Haarlem te vinden. De CDA, PvdA en VVD spraken tijdens de vergadering hun waardering uit dat ABI opnieuw koos voor Waarderpolder Haarlem Business park, in plaats van naar elders te verhuizen.

Duurzaam en circulair
ABI streeft in de nieuwbouw naar een circulair en duurzaam bedrijfspand. Zo komen er o.a. 925 zonnepanelen op het dak te liggen, wordt het parkeerterrein voorbereid op elektrisch rijden, en gaat zoveel mogelijk restwarmte van het productieproces worden hergebruikt. Ook krijgt het gebouw een materialenpaspoort. Daarmee wordt vastgelegd welke materialen er in het gebouw zijn verwerkt. ABI wil het bedrijfspand zo ontwerpen dat in het pand in de toekomst ook eventueel demontabel is, afhankelijk van de wensen van dat moment.

Direct
regelen