Skip to main content
Geen onderdeel van een categorie

De Poldercast nr. 5 met Jaap Jan Gerritsen – Meuwissen Gerritsen

By 16 mei 2023No Comments

Nieuwsgierig naar andere ondernemers en wat er achter hun gevels gebeurt? In de Poldercast aflevering 5 praten Stan Verstraete en Ruud Meijer met Jaap Jan Gerritsen over hoe het reilt en zeilt bij Meuwissen Gerritsen BV, toonaangevend producent van bouwfolies.

Jaap Jan vertelt dat het bedrijf al sinds 1954 in de Waarderpolder is gevestigd, op dezelfde plek direct naast de Schoterbrug. Zijn vader begon er ooit als stagiair en nam het bedrijf later over. Jaap Jan begon er als vakantiekracht en heeft zo ongeveer alle functies in het bedrijf een tijdje uitgeoefend. Verder gaat het over extruderen, meerlaagse bouwfolies, isoleren door reflectie, Walki, wederverkopers en lage francowaarde, de foliewijzer en sexy worden door de energietransitie. Wil je precies weten wat dat allemaal betekent? Luisteren!

Stan organiseerde een bijeenkomst over netcongestie. Hij vertelt dat het zinvol is voor bedrijven om hun stroomgebruik in kaart te brengen. Zo kunnen we anticiperen op mogelijk een tekort aan capaciteit op het stroomnet.

Ruud meldt dat Cupola XS genomineerd is voor de Publieksprijs OVNH Ondernemingsverkiezing Noord-Holland. Stemmen kan tot 17 mei 2023 om 12:00 uur, dus help Cupola XS naar de winst.

We bellen met Arjen Nicolai eigenaar van de bekende Haarlemse outdoorwinkel Soellaert. Sinds 1900 gevestigd in de Kleine Houtstraat en sinds kort met een magazijn in de Waarderpolder om de winkel te bevoorraden en online klanten te bedienen. Hoe en waarom vertelt Arjen aan Stan.

Vind je de Poldercast leuk? Geef ons dan ruim sterren en klik vooral op volgen. De Poldercast is de podcast met en voor ondernemers op Waarderpolder Haarlem Business Park.

Direct
regelen