Geen onderdeel van een categorie

Deal of No Deal: de Brexit

By 13 februari 2019 No Comments

Welk scenario gaat het worden?

We weten dat er zaken gaan veranderen, maar wat de afspraken precies worden, weten we nog niet. Vanaf 30 maart is het Verenigd Koninkrijk geen EU-land meer. Wanneer er geen handelsafspraken worden gemaakt, wordt het VK een ‘derde land’, vergelijkbaar met bijvoorbeeld China. Als je je als ondernemer op dit scenario voorbereidt, loop je de minste kans om voor verrassingen te komen staan.

Het brexitloket

De Nederlandse Overheid wil ondernemers ondersteunen in een zo goed mogelijke voorbereiding. Hiervoor hebben zij onder andere het Brexitloket opgericht. Hier staat de huidige stand van zaken op vermeld, kun je de impact voor jouw bedrijf in kaart brengen, en staan er tips om je bedrijf voor te bereiden.

12 Things to do
Heb je al een douanenummer, heb je gedacht aan werknemers van Britse afkomst, of aan de BTW verrekening? Met de praktische to-dolijst krijg je snel in zicht waar jij als ondernemer nog actie op moet ondernemen.

De Brexit Impact Scan
Welke impact heeft de Brexit op jouw bedrijf? De Impact Scan is gemaakt om de effecten specifiek voor jouw bedrijf in beeld te brengen.

De Brexit Voucher
Doe jij zaken met het VK, dan kun je ook kiezen om je te laten adviseren. Met de voucher krijg je een vergoeding van 50% op de gemaakte kosten, tot een maximum van €2500 excl. btw.

 

 

Direct
regelen