Skip to main content

Circulair ondernemen in de Waarderpolder

Circulair en duurzaam ondernemen levert jouw bedrijf nieuwe verdienmodellen en behoud van waarde van kostbare materialen. Parkmanagement Waarderpolder helpt jou als ondernemer met energie besparen, duurzame energie opwekken en grondstoffen hergebruiken.

Zonnestroom

Door gebruik te maken van zonne-energie heb je lagere exploitatiekosten en een duurzamer bedrijf! Parkmanagement Waarderpolder werkt aan een bedrijventerrein waar zo veel mogelijk lokaal duurzame energie wordt opgewekt.

Zon op bedrijfsdaken in de Waarderpolder

Parkmanagement heeft in het project Zon op Bedrijfsdaken voor 28 bedrijfsdaken in de Waarderpolder de zogenaamde SDE+ subsidie aangevraagd bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en per locatie ontvangen. Deze subsidie is nodig om zonnestroomprojecten rendabel te kunnen uitvoeren.

Parkmanagement begeleidt de bedrijven in de verschillende mogelijkheden voor het realiseren van een zonnestroominstallatie. Het is mogelijk voor ondernemers om zelf te investeren, maar in bepaalde gevallen is financiering van een installatie ook mogelijk.

Voor het project Zon op Bedrijfsdaken wordt geen aparte Project BV opgericht zoals oorspronkelijk was gedacht. De deelnemers die SDE+ subsidie hebben ontvangen, investeren zelf in een zonnestroominstallatie, doen mee met een inkoopcollectief of (bij voldoende grootte) via een landelijk leaseconcept.

Andere mogelijkheden zonnestroom

Naast dat bedrijven gebruik maken van een installatie die zonnestroom opwekt voor eigen gebruik, is het ook mogelijk om het dak te verhuren. Via de zogenaamde Postcoderoosregeling kan de dakeigenaar zijn dak verhuren aan een energiecoöperatie en hier een vergoeding voor krijgen. Ook voor deze mogelijkheid brengen we uw bedrijf graag in contact met de juiste partners.

Wil je ook weten welke mogelijkheden er voor jouw bedrijfspand zijn voor een zonnestroominstallatie of zoek je andere manieren om je pand te verduurzamen? Neem contact op met Stan Verstraete, stan@waarderpolder.nl of 06 2884 9034

Ja, ik wil meer weten over zonnepanelen voor mijn bedrijfspand

Informatieplicht energiebesparing

Vanaf 1 januari 2019 zijn bedrijven verplicht aan de overheid melden welke energiebesparende maatregelen zij hebben genomen – en welke niet. Bij een jaarlijks energieverbruik van minimaal 50.000 kWh (elektriciteit) en/of 25.000 m3 (gas), moet je energiebesparende maatregelen ook daadwerkelijk uitvoeren, als die binnen vijf jaar zijn terug te verdienen.

Bespaar energie met jouw bedrijf

Wil je inzicht in de mogelijkheden om energie te besparen? Laat dan een energiescan uitvoeren via Parkmanagement. We onderzoeken de mogelijkheden voor besparingen aan het dak, de vloer, de gevel, de beglazing, de verlichting, de leidingen en de klimaatinstallaties van je pand. De resultaten worden verwerkt in een rapportage met aanbevelingen waar jij op kunt besparen. IV industrie voert in opdracht van Parkmanagement de energiescan voor je uit.

Groene Envelop

Bedrijven die een energiescan willen laten uitvoeren kunnen hiervoor van Parkmanagement een groene envelop van €500,- ontvangen. Als blijkt dat jouw bedrijf jaarlijks méér dan €1.000,- kan besparen op de energiekosten, dan betaal je de waarde van de groene envelop terug aan Parkmanagement.

Vul het aanvraagformulier in als je gebruik wilt maken van de groene envelop om een energiescan te laten uitvoeren.

Ja, ik wil een energiescan aanvragen

Bespaar op de werking van je klimaatinstallaties

Met de datalogger krijg je inzicht in de werking van je klimaatinstallatie. Verwarmt deze ruimtes waar geen medewerkers zijn? Gaat hij weer op tijd uit of pas twee uur na sluitingstijd? Laat ons de datalogger plaatsen en ontvang gratis een rapport met verbetervoorstellen.

Datalogger geeft inzicht

De datalogger meet door middel van sensoren de temperaturen van onder andere de CV-leiding, de koelinstallatie en de temperatuur van de lucht uit de luchtbehandelingsinstallatie.

Uit de gegevens blijkt bijvoorbeeld wanneer de stookinstallatie in werking treedt, of de overwerkschakelaar correct werkt en of deze energie-efficiënt samenwerkt met het ventilatiesysteem. De gegevens van de datalogger laten je direct zien waar je makkelijk energie en geld kunt besparen!

De Omgevingsdienst IJmond plaatst op de afgesproken datum de datalogger voor 10 dagen in je bedrijf. Na afloop ontvang je het rapport met de analyse en aanbevelingen.

Ja, ik wil de datalogger aanvragen

Wil je eerst meer weten, lees dan de factsheet over de datalogger van de Omgevingsdienst IJmond.


Groene Connecties wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Noord-Holland

Altijd op de hoogte met onze e-mailnieuwsbrief

    Direct
    regelen