Skip to main content
https://www.youtube.com/watch?v=jaODWkMtxWg&vq=hd1080

Waarderpolder Haarlem Business Park verzilvert

Er liggen bijna 18.000 zonnepanelen op 52 bedrijfsdaken in de Waarderpolder. Samen leveren ze 5.000 MWh aan duurzame energie. Dat is evenveel als het energieverbruik van 1500 huishoudens en zo besparen we al 1.900.000 kilo CO2.

Parkmanagement werkt samen met Sunergetic om de mogelijkheden van jouw bedrijfsdak inzichtelijk te maken.
Vraag gratis en vrijblijvend een adviesrapport op maat aan. Daarna bepaal je zelf of je met Sunergetic verder gaat met een offerte en installatie van een zonnedak.

Vragen over dit project of over verduurzaming van het bedrijfspand kun je stellen aan Stan Verstraete (Projectleider Verduurzaming Waarderpolder).

Parkmanagement helpt je op weg met zonne-energie

Sta je nog helemaal aan het begin van je zonnestroomproject? Parkmanagement kan helpen bij de oriëntatiefase. Aan de hand van jouw wensen voor zonnestroom adviseert Stan Verstraete objectief welke variant het beste bij jouw bedrijf past, wat je hiervoor moet doen en met welke partijen je contact kan opnemen voor een volgende stap. Ook kunnen wij adviseren wanneer je financiering zoekt voor de zonnestroominstallatie.

Vraag vrijblijvend advies over zonnedaken

Windenergie

In de Waarderpolder staan vier windmolens die al jaren stilstaan. De molens zijn technisch afgeschreven. De ondernemers willen de windmolens graag vervangen zien door nieuwe windmolens.

De gemeente onderzoekt momenteel samen met de eigenaar van de windmolens wat de mogelijkheden zijn voor windenergie in de Waarderpolder. In dit onderzoek wordt rekening gehouden met eventuele beperkingen als gevolg van nabij gelegen bebouwing, natuur- en erfgoedwaarden.

Windenergie Waarderpolder Haarlem Business Park
verbeelding energielandschap Schoteroog

De afbeelding is een impressie van de zonneweide. Dit is geen definitief ontwerp.

Zonneweide Schoteroog

De Waarderpolder heeft de ambitie om méér te zijn dan alleen een bedrijventerrein. Daarom wordt bijvoorbeeld duurzame energie opgewekt waar niet alleen de bedrijven, maar ook de stad wat aan heeft.
De gemeente Haarlem en Afvalzorg, eigenaar van de grond, willen in samenspraak met de directe omgeving een nieuwe impuls geven aan het gebied Schoteroog door de ontwikkeling van een zonneweide. In 2021 is gestart met het maken van concept plannen. Parkmanagement Waarderpolder neemt deel in deze werkgroep.

Meer informatie over de zonneweide en de voortgang van de plannen kun je volgen op de website van Afvalzorg.

Altijd op de hoogte met onze e-mailnieuwsbrief

    Direct
    regelen