Skip to main content
Geen onderdeel van een categorie

Een kijkje in de keuken van Roms en Frontz

By 5 maart 2019No Comments

Vrijdag 1 maart vond het eerste bedrijfsbezoek plaats van de nieuwe wethouder Duurzaamheid, Economie en Mobiliteit Robbert Berkhout. Tijdens het werkbezoek toonden de bedrijven ROMS Interieur en Display Makers en FRONTZ waar zij zich dagelijks mee bezig houden in hun pand aan de Waarderveldweg.

ROMS en FRONTZ

ROMS Interieur en Display Makers is gespecialiseerd in het maken van maatwerk meubels, (kantoor)interieurs, keukens en displays. Dit doen zij zowel voor particuliere als zakelijke gebruikers. Daarnaast is ROMS toeleverancier van andere interieurbouwers.

In hetzelfde pand is ook FRONTZ gevestigd. Het bedrijf levert aankleding van de METOD keukens, PAX kasten en BESTA kasten van IKEA. Alleen de basis hoeft bij IKEA te worden gekocht, waarna FRONTZ de voorkant naar persoonlijke smaak ontwerpt. Daarvoor werken zij nauw samen met ROMS, die de producten maakt.

Het bedrijfsbezoek

Tijdens de bedrijfsbezoeken spraken de wethouder en medewerkers van Parkmanagement Waarderpolder, Industriekring Haarlem (IKH) en gemeente Haarlem met de eigenaren van ROMS (Oscar Meijer) en FRONTZ (Irene Straatman) over het ondernemen in de Waarderpolder. Circulair ondernemen en de toegankelijkheid van de Waarderpolder waren deze keer van speciale aandacht.

Circulariteit
ROMS zoekt naar een goede bestemming voor het restafval. De stukken hout die overblijven na het zaagwerk zijn nog prima bruikbaar voor kleinere projecten, maar opslag ‘voor je weet maar nooit’ is te kostbaar: de ruimte is hard nodig voor de productie. Oscar wil graag bijdragen aan een circulaire economie, maar vindt het lastig een goede werkbare invulling te vinden.

Parkmanagement Waarderpolder heeft afgesproken om ROMS in contact te brengen met enkele organisaties die mogelijk kunnen helpen in het hergebruik van de reststromen.

Toegankelijkheid van de Waarderpolder
Beide bedrijven geven aan zich zorgen te maken over de toegankelijkheid van de Waarderpolder. Vooral de drukte op de Waarderweg en Oudeweg zorgen voor langere reistijden naar bestemmingen in de Waarderpolder.
Het bereikbaarheidsprobleem is een regionaal probleem en een goede oplossing vinden is lastig. Met verschillende projecten probeert gemeente Haarlem de bereikbaarheid van de Waarderpolder te verbeteren. Werknemers worden gestimuleerd op de fiets te komen (de Figeebrug, Beter op weg, nieuwe fietsstroken) om de wegen te ontlasten. Daarnaast streeft de IKH al lange tijd naar verbreding van de Waarderweg.

Het bedrijfsbezoek werd afgesloten met een rondleiding door het machinepark.

Heb jij ook vragen over duurzaam ondernemen? Neem contact op met Stan Verstraete, projectleider Groene Connecties van Parkmanagement via groeneconnecties@waarderpolder.nl

Direct
regelen