Geen onderdeel van een categorie

Fietspad naast Mollerusweg afgesloten

By 25 augustus 2020augustus 27th, 2020No Comments

Wie het nog aandurfde om gebruik te maken van het fietspad gelegen tussen de Waarderweg en Mollerusweg, moet nu toch tijdelijk uitwijken naar de Mollerusweg. Enkele weken geleden werd een deel van het fietspad op aandringen van Parkmanagement afgesloten.

Opdrukkende boomwortels van de naastgelegen bomen zorgden daar al enige tijd voor een hobbelige fietsrit. Maar de opdruk van het asfalt werd steeds groter, en dat leidde tot gevaarlijke situaties. Daarom moest er snel actie op worden genomen. Het fietspad is nu afgesloten totdat BAM Infrastuctuur de herstelwerkzaamheden uitvoert.

Tijd voor actie

Kees Goedknegt is Parkmanager in de Waarderpolder. Hij legt uit: “Wanneer we melding maken, komt BAM met een meetlint langs om de hoogte van de opdruk te meten. In dit geval werd geconcludeerd dat de hoogte van de opdruk nog voldeed aan het geaccepteerde niveau. Daarom was het volgens hen nog niet nodig om direct in actie te komen.”

Maar andere partijen dachten daar anders over. Kees: “Ik ontving meldingen van bedrijven. Daar was ik het volledig mee eens, het is een onveilige situatie met groot valgevaar. Via de politie is er nu toch direct een afzetting geplaatst. Deze blijft staan totdat BAM het asfalt heeft gerepareerd. Dat herstel moet plaatsvinden in het eerste kwartaal van 2021.”

 

 

Direct
regelen