Geen onderdeel van een categorie

Friethoes toont ondernemerskracht

By 24 november 2020No Comments

Donderdag 19 november bezocht wethouder Economie, Duurzaamheid en Mobiliteit, Robbert Berkhout, het bedrijf Friethoes. Friethoes maakt verse friet voor horeca. Daarnaast heeft het bedrijf een eigen winkel in het centrum van Haarlem en diverse foodtrucks waarmee zij verse friet op evenementen bakken. De fabriek van Friethoes is gevestigd in de Waarderpolder aan de Kuppersweg. 

Friethoes maakt de friet van biologische, onbespoten aardappelen en streeft naar ‘zero waste’. Het afval van de aardappelen wordt weer gebruikt om samen met het Haarlemse Jopen schillenbier van te maken en het restant wordt afgevoerd om via een bio-vergister energie uit op te wekken. Friethoes werd eerder door Parkmanagement Waarderpolder in beeld gebracht als mooi voorbeeld van circulair ondernemen.

Bezoek van de wethouder

Op corona-proof wijze bezocht de wethouder, samen met Ruud Meijer, vanuit gemeente Haarlem actief als bestuurslid van Parkmanagement Waarderpolder, de vestiging van Friethoes in de Waarderpolder. Juist ook in deze tijd is het belangrijk dat deze bezoeken doorgaan om met ondernemers in gesprek te gaan over het ondernemen in deze moeilijke tijd.

Friethoes is door de coronacrisis hard getroffen. Doordat evenementen werden stilgelegd, verloor het bedrijf het grootste deel van haar omzet.
Sebastiaan Hoes en Victor van Veelen tonen hun ondernemerskracht: ze zoeken continu naar nieuwe kansen voor het bedrijf. Zo begonnen zij een take-away en bezorgingsdienst, plaatsten zij foodtrucks bij diverse lokale horecaondernemers, en vroegen zij bij de gemeente een vergunning aan om een Friethoes drive-through te starten.

Friethoes leerde van de afgelopen periode dat impulsieve acties niet het gewenste effect opleveren. Daarin is het bedrijf iets meer afwachtend geworden. Het bedrijf blijft wel positief. De regelingen vanuit de overheid helpen Friethoes deze periode door.
Voor 2021 schetst Friethoes verschillende scenario’s. Het optimaal bedienen van de horeca krijgt dan prioriteit. Daarin weet Friethoes samen met haar collega ondernemers snel te schakelen door de eerdere sluiting en heropening van de horeca.

Direct
regelen