
Ben jij een kok, manager of ondernemer in de horeca, zorg of catering en benieuwd hoe je in kleine stappen jouw keuken kunt verduurzamen? De gemeente Haarlem biedt dit traject bij Greendish kosteloos aan. Je kiest zelf met welk thema je 6 maanden aan de slag gaat (voedselverspilling, inkoopbeleid, gasttevredenheid). Ben jij 1 van de 10 voedselaanbieders in de zorg, horeca of catering die dit traject kosteloos wil doorlopen?
Wat kun je verwachten?
Eerder hielp Greendish 10 restaurants in Haarlem, waaronder het Wachtlokaal met het verminderen van hun voedselverspilling. Binnen een half jaar werd er 509 kilo aan voedsel gered. Dit komt neer op besparing van € 3567,- voor de ondernemer, vijf autoritjes tussen Haarlem en Utrecht aan CO2-uitstoot en 1.066 douchebeurten aan water! Voedselverspilling is dus niet alleen goed voor de wereld, maar ook voor je portemonnee!
Deze Haarlemse zaken gingen je voor: Fortuyn, DIGA, Brownies & DownieS, Kloosterkeuken, Brick, Smaak, Wachtlokaal, Parck, Le Mortier en LOCAEL. Aanmelden kan nog t/m oktober 2025 bij Greendish via: guusje.van.tienhoven@greendish.com of 06 -2706 3628.

