Skip to main content
Geen onderdeel van een categorie

Grote controleactie Waarderpolder

By 8 november 2023No Comments

De opsporingsdiensten voerden vorige week woensdag een grote controle uit bij garageboxen en bedrijfspanden in de Waarderpolder. In totaal werden er 51 garageboxen en 5 bedrijfspanden gecontroleerd op de Hulswitweg, de Tingietersweg en de Conradweg.

Naast een hennepkwekerij werden er 34 flessen lachgas en kleine hoeveelheden softdrugs in beslag genomen. Ook werd in drie bedrijfspanden onrechtmatige bewoning aangetroffen. De hennepkwekerij is opgerold en de planten zijn vernietigd.

De controles passen in een brede aanpak van de gemeente om illegale activiteiten in de Waarderpolder tegen te gaan en ondernemers bewust te maken van de gevaren van ondermijnende criminaliteit. Bij ondermijning worden legale bedrijven en diensten gebruikt voor illegale activiteiten.

Meerdere ondernemers hebben aangegeven blij te zijn met de controles en de inzet van de samenwerkende overheidsinstanties voor een veiliger bedrijventerrein. De komende tijd zullen er vaker integrale controles in Haarlem plaatsvinden.

Direct
regelen