Skip to main content
Geen onderdeel van een categorie

Haarlem Campus is van start!

By 12 oktober 2022No Comments

Bedrijven in de Waarderpolder opgelet, want Haarlem Campus is van start. Hebben jullie praktijkcases? Werk samen met de studenten van Haarlem Campus om praktijkgerichte oplossingen te bedenken. En straks zijn er in de Koepel natuurlijk ook stagiairs en personeel te vinden.

In gesprek met decaan Stijn van der Krogt

Het bruist van bedrijvigheid in de Koepel, ook voor prof. dr. Stijn van der Krogt, want Haarlem Campus gaat van start. Decaan Stijn en zijn team staan paraat om 90 studenten uit 27 verschillende landen te doceren in de Koepel. De studenten starten bij een van de drie (particuliere) bacheloropleidingen: Creative Media, Business Psychology of Digital Transformation Management.

Haarlem Campus is ‘anders’ dan andere hbo-opleidingen. Wat is er zo anders?

“Onze manier van onderwijzen. De kern van al onze opleidingen is dat kennis en praktijk hand in hand gaan. De studenten leren bedrijven echt van binnenuit kennen.” 

En wat gaan de Haarlemse ondernemers hiervan merken?

“We werken veel met praktijkvragen. Vanaf het tweede jaar ook met live casestudy’s, waarbij we Haarlemse bedrijven uitnodigen vraagstukken aan ons voor te leggen. Daarover denken wij dan mee. We koppelen zulke vragen aan het vak dat de studenten op zo’n moment volgen. Als ze een marketingmodule doen bijvoorbeeld, kunnen ze een bedrijf helpen met een marketingcampagne.

Kleine en middelgrote bedrijven kloppen bij ons aan, bijvoorbeeld uit de Waarderpolder, maar ook grotere, zoals Albert Heijn. Zij hebben heel veel moeite om personeel te vinden. Wij kunnen over human resources adviseren en onze studenten mooie projecten laten doen. Een win-winsituatie, want het is echt een kweekvijver voor talent.

De ervaring leert dat bedrijven heel veel interesse hebben in onze studenten; ze hebben vaak al een baan voordat ze klaar zijn met hun opleiding.

We zijn sowieso al heel veel in gesprek met Haarlemse bedrijven en partijen in de Koepel en daarbuiten. Geweldig om te merken dat er zo veel mensen geïnteresseerd zijn om met ons samen te werken. Ook de gemeente stelt zich coöperatief en faciliterend op, het voelt als een warm bad.”

Interesse om samen te werken met studenten? Neem contact op met Haarlem Campus.

Direct
regelen