Skip to main content
Geen onderdeel van een categorie

Herstelwerkzaamheden Waarderhaven vanaf 3 oktober 2022 tot 23 december 2022

By 2 november 2022No Comments

In opdracht van de Gemeente Haarlem voert Dura Vermeer herstelwerkzaamheden uit in de Waarderhaven in Haarlem. In 2016 is de Waarderhaven vergroot, met als reden dat de brandveiligheid van de arken gewaarborgd kan worden. De belangrijkste aanleiding van de herstelwerkzaamheden is dat in de loop van de tijd de tuinen zijn gaan verzakken. Bij de zuidkant, aan de Industrieweg, komt dit het meest voor. Om de verzakking van de tuinen tegen te gaan worden opsluitbanden langs de damwand en rondom de steigers geplaatst.

Daarnaast wordt er in het riool richting de arken een terugslagklep geplaatst. Een terugslagklep heeft als functie dat wanneer het gemeentelijke riool vol raakt, het water niet richting de ark stroomt. Tot slot worden de fenders die bevestigd zijn aan de steiger vernieuwd, passend op elke ark.

Planning

Vanaf 3 oktober 2022 is Dura Vermeer gestart aan de noordzijde van de Waarderhaven. In de voetpaden van de 31 arken zijn terugslagkleppen en kolken geplaatst en is de aansluiting van het looppad op de steiger verbeterd. Bij een enkele tuin is de tuin verhoogd. De noordzijde is afgerond op 31 oktober 2022

Per 26 oktober 2022 is Dura Vermeer gestart met de werkzaamheden aan de zijde van de Industrieweg. Naast de werkzaamheden in de tuin, heeft deze fase ook invloed op het verkeer op het fiets- en voetpad. In de periode 26 oktober 2022 tot 25 november 2022 is het fiets- en voetpad namelijk afgesloten om voldoende werk- en opslagruimte te hebben. Via een omleiding over de bestaande parkeerplaatsen worden fietsers en voetgangers omgeleid. Doordat de bestaande parkeerplaatsen tijdelijk niet meer toegankelijk zijn voor auto’s, parkeren de bewoners tijdelijk aan de overzijde van de Industrieweg.

Na 25 november is het fiets- en voetpad weer beschikbaar. Dan worden de laatste werkzaamheden, zoals het plaatsen van de fenders, uitgevoerd rondom de arken, maar hiervoor is gebruik van het voetpad en het fietspad niet nodig.

Direct
regelen