Skip to main content
Geen onderdeel van een categorie

Het zonnestroomdak van Geotech

By 16 juni 2022No Comments

Het bedrijf Geotech aan de Emrikweg bouwde in 2019 een zonnestroominstallatie op het dak. Het bedrijf heeft nu drie jaar ervaring met de 100 panelen op het dak en denkt aan een uitbreiding.

Managing Director Harold van Haren: “Momenteel wekken we meer stroom op, dan dat we verbruiken, maar dat verandert mogelijk. Werknemers die met een elektrische auto naar het werk komen, willen wij de mogelijkheid bieden om te laden tijdens werkuren. Hiervoor kijken we naar een mogelijke uitbreiding van de installatie, we hebben nog ruimte op het dak beschikbaar. Ook laten we ons informeren over de laadpalenactie van Parkmanagement Waarderpolder.

Financieel zijn we er beter van geworden dan ons door de installateur werd voorgerekend. Wat dat betreft kan ik het iedereen aanraden als de cashflow het toestaat. Al ken ik ook bedrijven die zelf niet investeren, maar het dak verhuren. Wij maken onderdeel uit van het Ecovadis-platform dat bedrijven op hun duurzaamheidsprestaties beoordeelt. Duurzame energie maakt onderdeel uit van de beoordeling en mede hierdoor hebben we op het platform de goudstatus. Onze klanten verlangen dit ook van ons.”

Direct
regelen