Geen onderdeel van een categorie

Hitteplan voor Haarlemse bruggen in werking

By 23 juli 2019No Comments

De temperatuur stijgt deze week weer flink. Naar aanleiding van de ervaringen van de afgelopen jaren heeft gemeente Haarlem daarom een hitteplan opgesteld. Komende dagen worden een aantal bruggen gekoeld om de bruggen zo lang mogelijk in bedrijf te houden tijdens de warme dagen. Voor de Waarderbrug geldt dat als deze te ver uitzet, de brug wordt opengezet voor de scheepvaart en daardoor niet toegankelijk is voor het wegverkeer.

De bedrijven die zijn gevestigd rond de Waarderbrug ondervonden de afgelopen periode al veel last van de problemen aan de brug en vragen om een definitieve oplossing. Gemeente Haarlem erkent dat het voor bedrijven vervelend is als de brug opnieuw moet worden gestremd voor verkeer. Om storingen van de brug tot een minimum te beperken wordt de Waarderbrug gekoeld en wordt de breedte van de voegen van de brug gemonitord.

Als de Waarderbrug in de komende dagen toch te ver uitzet, wordt de Waarderbrug waarschijnlijk toch geopend voor de scheepvaart en daarmee gestremd voor het wegverkeer. Haarlem is naast Amsterdam de enige staande mastroute in de regio, en daarmee ook het enige alternatief voor de beroepsscheepvaart.

Wegverkeer kan tijdens de stremming van de Waarderbrug gebruik maken van de Prinsenbrug en Schoterbrug. Om de doorstroming van het verkeer zo goed mogelijk te houden worden de verkeerslichten aangepast aan de situatie.

Voor de Schoterbrug kreeg de gemeente het advies de brug in ‘gesloten’ stand te houden om te voorkomen dat de brug na een draaiing voor de scheepsvaart niet meer werkt. De Schoterbrug is de hoogste brug in Haarlem. Beroepsvaart kan deze burg ook in gesloten stand passeren.

Nieuws over de bruggen wordt zo snel mogelijk gedeeld via het Twitteraccount van gemeente Haarlem, op www.haarlem.nl/havendienst of via de Waarderpolder Haarlem Business Park facebookpagina.

Direct
regelen