Geen onderdeel van een categorie

HR-netwerk voor de Waarderpolder: De Waarderpolder Werkt

By 19 november 2019 No Comments

Hoe kun je elkaar helpen met de huidige krapte op de arbeidsmarkt? En hoe ga je aan de slag met de nieuwe wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB)? Op de Dag van de Ondernemer organiseerde Parkmanagement Waarderpolder een HR-ontbijt als kick-off voor een lokaal HR-netwerk. Tijdens het HR-ontbijt stelden de aanwezigen elkaar hun vragen en gaven zij elkaar ook de eerste tips.

Het nieuwe HR-netwerk, De Waarderpolder Werkt, is bedoeld om de ‘chefs personeelszaken’ in de Waarderpolder samen te brengen. Parkmanagement merkt dat veel bedrijven op het business park met dezelfde personeelsgerelateerde vraagstukken zitten, maar ook dat bedrijven daar mooie oplossingen voor hebben gevonden. Door hen met elkaar in verbinding te brengen, kunnen zij van elkaar leren.

Persoonlijke verbinding
Het initiatief van Parkmanagement voor een lokaal HR-netwerk is niet nieuw. Eerder werden er door andere partijen al enkele soortgelijke netwerken opgericht, maar geen daarvan hield stand. Voor dit HR-netwerk wordt een andere aanpak gekozen. Zonder onnodig ingewikkeld gedoe, gewoon wat een netwerk in de kern moet zijn: contact. 

“Met De Waarderpolder Werkt willen we vasthouden aan de kracht van een persoonlijke verbinding. Als de chefs personeelszaken van verschillende bedrijven elkaar kennen en weten wat er speelt bij het bedrijf van de ander, kunnen zij elkaar helpen, hun vragen aan elkaar stellen, of juist adviseren. Gewoon bij elkaar aan tafel.” aldus Ruud Meijer van Parkmanagement Waarderpolder.

Volgende bijeenkomst
De aanwezigen waren blij met het initiatief en de aanpak voor het verder doorontwikkelen van het netwerk. Er werd meteen een nieuwe HR-bijeenkomst gepland. De chefs personeelszaken gaan op 11 december verder kennismaken en met elkaar kijken hoe zij elkaar, nog vóór het einde van het jaar, kunnen helpen met de nieuwe WAB, want ook dat kun je samen beter dan alleen.

Direct
regelen