Geen onderdeel van een categorie

HR-Ontbijt bij LEMO: De waarde van statushouders als werknemer

By 11 maart 2020No Comments

Woensdag 11 maart opende LEMO Connectors de deuren voor de HR-managers uit de Waarderpolder. Tijdens het derde HR-Ontbijt voor het netwerk De Waarderpolder Werkt werd gesproken over de waarde van statushouders als werknemer. Madelon van Kooten van statushouder uitzendbureau Duizend1, HR-managers van Danish Crown Foods (voorheen Zandbergen Vleeswaren) en de HR-manager van LEMO vertelden over hun ervaringen en beantwoorden de vragen van de aanwezigen.

Duizend1
Oprichter van Duizend1, Madelon van Kooten, vertelde over hoe haar persoonlijke drive om statushouders te helpen integreren in de Nederlandse samenleving uiteindelijk leidde tot de oprichting van uitzendbureau Duizend1. Ondertussen heeft zij ongeveer 150 personen aan het werk geholpen. Daarbij begeleid zij de werknemer op persoonlijk en professioneel vlak, maar zorgt zij door een uitzendconstructie ook dat de werkgever geen financiële risico’s loopt.

Danish Crown Foods (Zandbergen)
Bij Danish Crown Foods werken op dit moment zo’n 50 statushouders. Daarvoor werkt Danish Crown deels samen met Duizend1 samen. Volgens Machiel Roelse, HR-manager bij Danish Crown in de Waarderpolder, ligt de kracht van Duizend1 op twee vlakken: a) als bedrijf loop je door de uitzendbasis geen risico, en b) Madelon levert de extra aandacht en begeleiding voor de statushouders, voornamelijk het deel dat zij nodig hebben buiten het werk om. En dat zorgt voor een positieve boost op de werkvloer.

Uit het HR-Ontbijt kwamen opnieuw een aantal mooie connecties tot stand. Zo gaven aanwezigen van het Werkgevers Servicepunt aan graag verder te willen praten over hoe zij hun kennis en ervaring met bijvoorbeeld het aanvragen van subsidies kunnen inzetten voor de bedrijven. Ook willen bedrijven onderling bekijken hoe zij uitwisseling van werknemers soepel kunnen laten verlopen. Daarover worden nu vervolgafspraken gemaakt.

Wij kijken terug op een waardevolle bijeenkomst en willen LEMO bedanken voor de gastvrijheid en goede hosting!

Direct
regelen