Geen onderdeel van een categorie

Informatieplicht voor bedrijven met hoog energieverbruik

By 27 maart 2019 No Comments

Heb jij al voldaan aan de informatieplicht voor bedrijven? Dit jaar verandert de regelgeving in energiebesparing voor bedrijven. Naast de al bestaande energiebesparingsplicht komt er een informatieplicht voor bedrijven die meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 aardgas per jaar verbruiken.
Met de informatieplicht willen de overheid en het bedrijfsleven energiebesparing versnellen. Het hogere doel van het terugdringen van de CO2 uitstoot krijgt hierdoor een impuls.

Op de website van het RVO kun je lezen wat er precies van je verwacht wordt, en kun je ook jouw energiebesparende maatregelen (volgens de richtlijnen van de informatieplicht) aangeven.

Maatregelen per bedrijfstak
Welke energiebesparende maatregelen jij kunt nemen hangt af van de bedrijfstak waar jouw bedrijf onder valt. Voor 19 verschillende bedrijfstakken zijn pakketten met erkende maatrgelen bepaald. Wil je weten welke maatregelen jij als bedrijf kunt nemen met een terugverdientijd van vijf jaren of minder? Kijk dan op: https://www.infomil.nl/onderwerpen/duurzaamheid-energie/energiebesparing/erkende-maatregelen/

Direct
regelen