Skip to main content
Geen onderdeel van een categorie

Juiste contactgegevens zijn van groot belang

By 2 juni 2021No Comments

De effecten van de zeer grote brand die in mei plaatsvond aan de Emrikweg zijn duidelijk merkbaar. De brand ontstond in een opslagloods van Intercel, die vol stond met accu’s en batterijen. De loods werd geheel verwoest. Vier bedrijven aan de Emrikweg liepen water- en rookschade op.

Eigenaren van de omliggende bedrijven die gevaar liepen werden al tijdens de brand geïnformeerd. De surveillant van de collectieve beveiliging Waarderpolder beschikt in de meeste gevallen over de contactgegevens van de bedrijfseigenaren die bij calamiteiten geïnformeerd dienen te worden. Mits veilig, konden de omliggende pandeigenaren onder begeleiding van de brandweer materiaal veiligstellen.

Zorg voor de juiste contactgegevens

Voor een snelle opvolging bij calamiteiten, is het belangrijk dat de juiste gegevens van de juiste contactpersonen van de bedrijven bekend zijn. Parkmanagement wil daarom de bedrijven die twijfelen of de juiste contactgegevens wel bekend zijn (bijvoorbeeld door personele wijzigingen), vragen om deze door te geven aan Parkmanagement. Dat kan via info@waarderpolder.nl. Dit geldt vooral voor de bedrijven die niet zijn aangemeld bij de alarmopvolging van de collectieve beveiliging.

Parkmanagement zorgt dat er een actuele lijst met contactgegevens van deze bedrijven beschikbaar is voor de mobiele surveillant. En daarmee dus ook voor de hulpdiensten.

IKH Waarderpolder: niet wonen in de Waarderpolder
De Industriekring Haarlem (IKH) benadrukt na de brand opnieuw hoe belangrijk het is om illegale bewoning in de Waarderpolder tegen te gaan. Illegale bewoning zorgt voor grote risico’s en gevaar voor leven wanneer bijvoorbeeld brand uitbreekt. De brandweer is dan niet op de hoogte van bewoning in of boven het bedrijfspand, en dat kan grote gevolgen hebben.

Meer informatie over de brand lees je in dit artikel van het Haarlems Dagblad.

 

Direct
regelen