Geen onderdeel van een categorie

Keerlussen bij de Schoterbrug

By 10 december 2019No Comments

Van maandag 16 december t/m donderdag 19 december 2019 vinden er werkzaamheden bij de Schoterbrug plaats. Aannemer Strukton werkt in opdracht van gemeente Haarlem aan twee keerlussen aan beide zijden van de Schoterbrug. De keerlussen moeten de fileproblemen bij storingen aan de Schoterbrug helpen oplossen. De werkzaamheden vinden plaats tussen 10.00 uur en 15.00 uur. Tijdens de werkzaamheden is alleen de weghelft vanuit de Waarderpolder naar Haarlem Noord open voor verkeer. Het verkeer dat vanuit Haarlem Noord de Waarderpolder in wil, wordt omgeleid naar de Waarderbrug en Prinsenbrug.

Tijdens de werkzaamheden staan verkeersregelaars om het verkeer om te leiden. In deze brief van de aannemer aan de omliggende bedrijven staan de werktijden met afsluitingen. Als alles volgens planning verloopt, zullen de keerlussen donderdagmiddag 19 december einde dag opgeleverd worden. De keerlussen zijn alleen geschikt voor auto’s. Er is geen ruimte om de keerlussen ook geschikt te maken volgens de normen voor vrachtwagens.

IKH vraagt om actie
De Industriekring Haarlem (IKH) heeft afgelopen jaar gelobbyd voor de keerlussen bij de Schoterbrug. Bij storingen aan de Schoterbrug ontstaan regelmatig lange files waardoor de Waarderpolder verstopt raakt. Door de hoge bermen tussen beide weghelften van de Schoterbrug was het niet mogelijk te keren.
De IKH vroeg de gemeente voor een oplossing in de vorm van keerlussen waardoor voertuigen kunnen keren voor de brug. De gemeente ging uiteindelijk akkoord, en zet de aanpassingen dit jaar nog in gang.

Naast de realisatie van de keerlussen aan beide zijden van de Schoterbrug is de gemeente Haarlem ook aan het uitzoeken hoe er voor de kruisingen voor de Schoterbrug een signalering kan worden aangebracht die aangeeft dat de brug in storing is. Dit moet voorkomen dat vrachtwagens toch oprijden tot aan de slagbomen.

Algemene bereikbaarheid van Waarderpolder
De IKH zet zich daarnaast ook verder in voor andere oplossingen om het bedrijventerrein goed bereikbaar te houden. Zo ziet de IKH goede opties in een aanleg van een nieuwe afrit vanaf de A9 naar de Westelijke Randweg, een fiets- en busknooppunt in de Waarderpolder, en verbreding van de Oudeweg en Waarderweg. Voorzitter van de IKH, Bruno Giebels, gaf in Goede Zaken een interview over de ideeën van de IKH over het verbeteren van de mobiliteit in de Waarderpolder.

Direct
regelen