Geen onderdeel van een categorie

Kerstival schijnt nieuw licht op de Oostpoort

By 17 december 2019No Comments

Bij de Oostpoort wordt momenteel druk gebouwd aan een Kerstival. Lokale ondernemers 20Tree en Aland geven in samenwerking met Gemeente Haarlem en de Rabobank een tijdelijk nieuw karakter aan het gebied de Oostpoort. Van 20 december t/m 3 januari worden op de grond bij de Oostpoort duurzaamheid, creativiteit en lokaal ondernemerschap samengebracht in een stukje winter wonderland.

De creatieve ondernemers bouwen op dit moment onder andere aan een kleine kerk, een schaatsbaan en diverse kramen om een echte kerstsfeer neer te zetten. Dit placemaking project, dat de naam ‘Tenminste Houtbaar’ heeft gekregen, geeft het gebied een tijdelijk nieuw karakter met meer uitstraling. Het is daarmee het begin voor volgende stappen voor de realisatie van de nieuwe stadsentree bij de Oostpoort. Met de placemaking concepten willen de gemeente en ondernemers de potentie van de Oostpoort aan toekomstige bewoners* en bedrijven laten zien.

Extra groen
De bouw van het tijdelijke Kerstival is gebaseerd op het principe ‘Reduceer, repareer, leer en gebruik opnieuw!’. Verscheidene creatieve circulaire ondernemers laten zien wat Haarlem in huis heeft op het gebied duurzaam ondernemen. Daarnaast wordt er in samenwerking met Outdoor Cinema een bewuste documentaire getoond en worden op derde kerstdag de tafels gedekt voor de daklozen van het Leger des Heils. Daarnaast is er volop tijd om verantwoord en kneuterig spelletjes te spelen voor het ultieme kerstgevoel.

Aanstaande vrijdag 20 december wordt om 16.00 uur het startsein voor het openingsfeest gegeven door een vertegenwoordiger van de gemeente Haarlem. Daarna is het tijd om te borrelen, te discocurlen en te dansen op plaatjes van de dj Viktor BaĆ­a. Ondernemers uit de Waarderpolder worden van harte uitgenodigd langs te komen.

De agenda vult zich steeds meer, maar er is nog alle ruimte om andere leuke initiatieven te faciliteren! Daarnaast vraagt de organisatie de bedrijven die nog extra kerstversiering over hebben, deze te doneren om er zo een nog feestelijker geheel van te maken.

*De gemeente Haarlem heeft in het coalitieakkoord Duurzaam Doen gesteld dat woningbouw in de Waarderpolder voor de komende tien jaar niet aan de orde is, met uitzondering van de nieuwe stadsentree de Oostpoort. Dit is om bedrijvigheid in de Waarderpolder de ruimte te geven

 

Direct
regelen