Businesspark internationaalSamenwerken

Business developer Marijn Leijten wil focus bij werven bedrijven

By 15 november 2017No Comments

Deze week begint Marijn Leijten als Business Developer om bedrijven naar Haarlem te halen. In opdracht van de gemeente Haarlem zal hij bedrijven met name warm gaan maken voor vestigen op de Waarderpolder. De inzet van Leijten is daarmee een waardevolle aanvulling op de marketingcampagne voor Waarderpolder Haarlem Business Park die ruim een maand geleden van start ging.

Met het aanstellen van een Business Developer onderstreept de gemeente haar ambitie om Haarlem een werkstad te laten zijn, met een bloeiend ondernemersklimaat.

Sterke punten

In de komende periode zal Leijten met veel mensen spreken, waaronder bedrijven in de Waarderpolder. “Ik wil zien wat de sterke punten zijn en waarin de Waarderpolder zich onderscheidt van andere bedrijventerreinen in de regio. Daar is natuurlijk al veel over bekend, dus die kennis hoor ik heel graag.”

Actief werven

Vervolgens gaat de kersverse Business Developer actief bedrijven werven die passen in de Waarderpolder. Marijn Leijten: “Bedrijven uit sectoren die hier niet zo sterk vertegenwoordigd zijn, zullen we niet tegenhouden, maar ik geloof dat focus belangrijk is. Welke sectoren zijn sterk en hoe kunnen we het businesspark regionaal en internationaal onder de aandacht brengen van de juiste partijen? Hoe sluiten we aan bij de bedrijven die er al zijn en hoe kunnen we reeds aanwezige ketens versterken? Met die vragen ga ik aan de slag.”

Sectoren

“Afhankelijk van de sectoren waar we op gaan inzetten, kunnen we ook kijken of we regionaal of juist nationaal of internationaal gaan acquireren. Bijvoorbeeld de tech sector is heel internationaal en stopt niet bij landsgrenzen. Dus dan kijk je welke landen kijken naar Nederland om zich te vestigen en hoe zouden we ons daar als Haarlem kunnen profileren.”

Ervaring

Marijn Leijten woonde jarenlang in India waar hij ervaring heeft opgebouwd met internationaal zaken doen en acquisitie en business development. Hij werkte er onder meer voor de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en vertegenwoordigde in India ons land als vestigingsland. Voor de gemeente Den Haag, helpt Leijten momenteel bedrijven om de stap te maken naar internationaal zaken doen. In Haarlem ligt de focus juist andersom: (internationale) bedrijven naar de stad toe halen. 

_______

Marijn Leijten is 36 jaar, getrouwd, vader van twee jonge zoontjes. Hij groeide in Haarlem op en is sinds kort terug, na een afwezigheid van een aantal jaren. Leijten , woont met zijn gezin in de Leidsevaartbuurt.

Direct
regelen