Geen onderdeel van een categorie

Negentig bussen en 25.000 reizigers per dag

By 19 januari 2018januari 23rd, 2018No Comments

De nieuwe wethouder van Economie, Floor Roduner, was vandaag bij Connexxion op bedrijfsbezoek. Met een delegatie van de gemeente en Parkmanagement Waarderpolder bezocht hij de remise aan de Industrieweg.

Connexxion heeft zich kort voor de zomer van 2017 gevestigd op de kavel tussen Industrieweg, Waarderweg en Waarderveldweg. Nadat het terrein was ingericht als remise, reden vanaf september de 90 bussen van het vervoersbedrijf vanaf de nieuwe locatie. Dagelijks rijden deze bussen zo’n 18.00 kilometer in de regio.

Connexxion maakt deel uit van een wereldwijd opererend vervoersbedrijf, Transdev, dat actief is in 19 landen. In Nederland is Connexxion marktleider in het openbaar vervoer per bus, met concessies in met name het westen, midden en zuiden van het land. Aan de Industrieweg werken 370 medewerkers van Connexxion, waarvan 350 chauffeurs. Per dag vervoeren zij rond de 25.000 reizigers.

Duurzaam vervoer is een belangrijk speerpunt voor Connexxion. Binnen 3 jaar wordt een groot deel van de ‘vloot’ vervangen door elektrische bussen. Een proef met deze nieuwe bussen start volgende week in Haarlem. De chauffeurs krijgen hiervoor speciale trainingen om te leren rijden op deze bussen. Dit gebeurd in de eigen opleiding van Connexxion aan de Waarderweg.

Bedrijven in de Waarderpolder stellen geregeld de vraag aan Parkmanagement of er niet meer buslijnen in de Waarderpolder kunnen rijden bijvoorbeeld voor medewerkers vanaf station Haarlem Spaarnwoude. Deze vragen bereiken ook Connexxion. Dat is niet simpel te regelen omdat er dan ook voldoende reizigers moeten zijn om het rendabel te maken; een kip-ei kwestie. Naar aanleiding van het bezoek gaan de gemeente en Connexxion verkennen of er mogelijkheden zijn voor financiering van een proef met extra vervoer in de Waarderpolder.

Direct
regelen