Skip to main content
Geen onderdeel van een categorie

Nieuwbouw bij de Schoterbrug

By 18 januari 2023No Comments

In december 2022 is de omgevingsvergunning verleend voor de kavel nabij de Schoterbrug. Ondernemer Ferdi van Dijke gaat er een duurzaam bedrijfsverzamelgebouw neerzetten, dat onderdak zal bieden aan 126 bedrijven uit verschillende branches.

Het Haarlem Business Center biedt ruimtes aan van verschillende afmetingen; van kleinere bedrijfsunits tot grote bedrijfshallen. Op de bovenste (4e etage) komen energieneutrale kantoren en een lunchroom met mooi uitzicht op het Spaarne.

De gemeente is blij met deze ontwikkeling, omdat de Waarderpolder hiermee echt een kwalitatieve entree krijgt. Qua vormgeving is het pand industrieel klassiek te noemen, zoals Figee. Daarnaast worden er in het gebouw veel arbeidsplaatsen gerealiseerd. Voor meer informatie: Haarlem Business Center.

Het voormalige braakliggende RIDS-terrein aan het Spaarne is ontwikkeld door Van Dijke beheer BV. Op deze locatie was in het verleden een chemische fabriek (RIDS) gevestigd. De afgelopen jaren is de grond gesaneerd, waardoor hoogwaardige herontwikkeling van de locatie mogelijk werd.

Op deze nieuwe ontwikkellocatie zijn naast het Haarlem Business Center nog een aantal percelen gevormd. Hier gaan zich binnenkort ook duurzame bedrijven vestigen; o.a. Leap24 (met een elektrisch snellaadstation) en Aannemersbedrijf Van der Worp.

Direct
regelen