Geen onderdeel van een categorie

Nieuwe Economische visie: Waarderpolder heeft een werkfunctie

By 13 februari 2020februari 18th, 2020No Comments

Haarlem moet een woon- én werkstad blijven, zo is de inzet van de nieuwe Economische visie van de gemeente. Deze visie werd dinsdag door het College van B en W vrijgegeven voor inspraak. Daarom gaat de gemeente actief op zoek naar meer ruimte voor bedrijven. 

De Economische visie geeft richting aan de versterking van het ondernemings- en vestigingsklimaat voor bedrijven. Met als doel een toekomstbestendige economie die duurzaam en circulair is en gericht op het behouden, stimuleren en aantrekken van werkgelegenheid. Een belangrijke bouwsteen voor de Economische visie Haarlem zijn de uitkomsten van de gesprekken met ondernemers, koepelorganisaties, belangenverenigingen en kennis- en onderwijsinstellingen. De Economische visie Haarlem en agenda met acties voor de komende vier jaar is vrijgegeven voor inspraak en staat vanaf deze week online. 

Nieuwe werkgelegenheid in de Waarderpolder 

De grond in de Waarderpolder raakt uitverkocht. In de Economische visie spreekt het college uit kansen te zien om de bestaande werkgebieden intensiever te gebruiken en aantrekkelijker te maken. Bijvoorbeeld bij Haarlemmer Stroom in de Waarderpolder. Ook bij station Spaarnwoude/Oostpoort liggen kansen voor nieuwe werklocaties. Duidelijk wordt opnieuw dat de Waarderpolder is bestemd voor bedrijven, en dat alleen bij de Oostpoort een menging van werken en wonen mogelijk is.

Stapelen

Daarbij zet de gemeente vooral in op kennisintensieve en arbeidsintensieve bedrijven in sectoren zoals creatieve industrie, ict en zakelijke dienstverlening. Dat zijn namelijk ‘stapelbare’ werkvormen. Haarlem heeft nu al bovengemiddeld veel bedrijven in deze sectoren. De stad moet een proeftuin voor innovatieve bedrijven worden, een plek om innovaties te testen en kennis uit te wisselen met andere bedrijven.

De Economische visie Haarlem en bijbehorende agenda 2020-2024 zijn tot stand gekomen via een participatietraject met de stad. De definitieve vaststelling van de Economische visie vindt plaats na een periode van inspraak,

Bekijk hier de webpagina van gemeente Haarlem met informatie over de Economische visie, of lees hier direct de Economische visie.

Direct
regelen