Geen onderdeel van een categorie

Ze staan weer: Welkom in de Waarderpolder!

By 12 mei 2020No Comments

Vorig jaar werden op de vier toegangswegen van de Waarderpolder de baniermasten met vlaggen geplaatst. Na een hevige storm bleken de masten bij de Schoterbrug echter niet sterk genoeg gefundeerd. Uit veiligheidsoverwegingen besloten we alle vlaggen uit de masten te verwijderen. Parkmanagement zocht met verschillende experts en partijen naar een geschikte oplossing. En die werd gevonden.

De masten werden speciaal ontwikkeld voor de Waarderpolder en zijn nog nooit eerder geplaatst. Na een storm vorig jaar bleek de standaard fundering niet voldoende voor dit nieuwe type mast. Een nieuwe fundering werd op dinsdag 12 mei geplaatst bij de Schoterbrug. De nieuwe fundering bestaat uit enorme grondschroeven die diep de grond in zijn geboord.

Parkmanagement monitort komende maanden eerst hoe de masten met nieuwe fundering bij de Schoterbrug zich houden voordat de andere drie locaties in de Waarderpolder worden aangepakt.

De vlaggen bij de Schoterbrug zijn inmiddels ook weer in de masten gehangen. Medewerkers en bezoekers van de Waarderpolder worden in stijl welkom geheten op ons business park.

Direct
regelen