Geen onderdeel van een categorie

Nieuwe fundering voor de baniermasten

By 6 januari 2021No Comments

Van dinsdag 12 januari t/m donderdag 14 januari wordt de fundering van de baniermasten op drie toegangswegen van de Waarderpolder aangepast. Het gaat om de baniermasten aan de Industrieweg (dinsdag), de Oudeweg (woensdag) en de Fly-over N200 (donderdag). De werkzaamheden vinden plaats tussen 9.00 uur en 16.00 uur. Tijdens de werkzaamheden blijven de wegen toegankelijk.

In 2019 werden op de vier toegangswegen van de Waarderpolder de baniermasten met vlaggen geplaatst. Na een hevige storm bleken de masten bij de Schoterbrug echter niet sterk genoeg gefundeerd. Uit veiligheidsoverwegingen besloot Parkmanagement alle vlaggen uit de masten te verwijderen. Parkmanagement zocht met diverse experts en partijen naar een geschikte oplossing. En die werd gevonden.

Het nieuwe type fundering werd vorig jaar mei geplaatst bij de Schoterbrug. De nieuwe fundering bestaat uit enorme grondschroeven die diep in de grond zijn geboord. Parkmanagement monitorde de afgelopen maanden hoe de masten bij de Schoterbrug met de nieuwe fundering zich houden. Dat ging goed: ook tijdens hevige stormen bleven de masten met vlaggen staan. Daarom wordt nu de fundering op de andere drie locaties aangepast.

Direct
regelen