Geen onderdeel van een categorie

Omgevingsdienst IJmond controleert op naleving milieuwetgeving

By 11 juli 2019No Comments

De Omgevingsdienst IJmond toetst namens de gemeente of bedrijven voldoen aan de milieuwetgeving. Door overzichtelijk te hebben welke activiteiten er in bedrijfspanden plaatsvinden, voorkomt Omgevingsdienst IJmond dat er gevaarlijke situaties voor milieu en leefomgeving ontstaan.

In de Waarderpolder wordt er momenteel geïnventariseerd bij bedrijfspanden waarvan onbekend is welke activiteiten daar plaatsvinden. Indien er niemand aanwezig is, wordt met een kaartje in de bus een verzoek gedaan om contact op te nemen met Omgevingsdienst IJmond om gegevens te melden zodat een inspecteur je bedrijf kan bezoeken.

Eerder heeft de Omgevingsdienst in de haven van IJmuiden al een controle gehouden. Tijdens zo’n actie heeft de Omgevingsdienst de bevoegdheid zich toegang tot de panden te verschaffen, al dan niet met behulp van een slotenmaker en politie, om te bekijken welke activiteiten er plaatsvinden (meer informatie over de actie staat op de website van de Omgevingsdienst IJmond.

Parkmanagement adviseert bedrijven die een kaartje van de Omgevingsdienst IJmond hebben ontvangen te reageren op het verzoek. De Omgevingsdienst IJmond kan je dan – indien nodig – bereiken om een afspraak te maken voor een controle.

Direct
regelen