Geen onderdeel van een categorie

Onkruid op vergroeningsplekken

By 2 september 2020No Comments

Veel ondernemers waren dit voorjaar blij met het vergroeningsproject Waarderpolder. Ruim 9000 m2 aan grijs werd vervangen door groen (planten en bloemen). Goed voor regenwaterafvoer, biodiversiteit en mooi om te zien. Helaas loopt het onderhoud minder goed dan verwacht en staat op een aantal van de vergroeningsplekken nu hoog onkruid. Parkmanagement heeft dit aangekaart bij Spaarnelanden die verantwoordelijk is voor onderhoud aan het groen.

Het onderhoud aan het groen in de Waarderpolder wordt uitgevoerd oor verschillende aannemers in opdracht van Spaarnelanden, die hiervoor weer opdracht krijgt van de gemeente. Parkmanagement houdt wekelijks schouwrondes en geeft op basis daarvan door welke locaties prioriteit hebben. De nieuwe groene locaties hebben we kortgeleden doorgegeven.

Intussen hebben we ook (terechte) klachten gekregen van bedrijven over de staat van het nieuwe groen. We hebben Spaarnelanden en haar onderaannemer hierop aangesproken. In de komende weken houden wij de vinger aan de pols. Wij gaan ervan uit dat er zo snel mogelijk actie wordt ondernemen om de kwaliteitsslag die we met elkaar bereikt hebben weer op orde te krijgen.

Direct
regelen